В Заседателна зала в сградата на Община Русе основателят и

...
</TD
>В Заседателна зала в сградата на Община Русе основателят и
Коментари Харесай

Треньорът по бокс Илия Сяров стана почетен гражданин на Русе

В Заседателна зала в постройката на Община Русе създателят и изпълнителен шеф на Боксов клуб " Русе “ Илия Сяров бе почетен през днешния ден със званието " Почетен жител на град Русе “ за своя извънреден принос в региона на спорта, както на локално, по този начин и на национално равнище.

На церемонията участваха кметът, заместник-кметовете на община Русе, ръководителят на Общинския съвет акад. Христо Белоев, общински съветници, родственици и другари на спортния активист.

" Познавам от доста години Илия Сяров и несъмнено мога да кажа, че той е държавник, човек с задача, който преобразява живота на доста деца, създавайки ги с изключение на като спортисти, само че и като ярки персони и почтени българи “, показа кметът.

Илия Сяров от своя страна благодари за оказаната му чест и отдаде заслуженото на своите съидейници, които са подкрепяли Боксов клуб " Русе “ през годините. Той не пропусна да означи и съдействието от страна на община Русе, както и на голям брой спомоществователи, с цел да могат спортистите да се развиват и да печелят надпревари.

Илия Спиров Сяров е роден в Русе през 1948 година През 1973 година се дипломира с треньорски профил по бокс във Висш институт по физкултура " Георги Димитров “ /Национална спортна академия " Васил Левски “/. Започва кариерата си като треньор в Спортно учебно заведение " Майор Атанас Узунов “ – Русе през 1975 година и в идващите 14 години съумява да завоюва признанието и уважението на своите ученици и сътрудници. Междувременно е селекционер и на националния тим по бокс за юноши (16-18 г.). Участва като член на Управителния съвет на Българската федерация по бокс в продължение на 16 години в интервала 2000 - 2016 година

Илия Сяров е създател на основания през 1993 година Боксов клуб " Русе “, като до сегашния миг е негов изпълнителен шеф. Спортният клуб натрупа поредност от триумфи, с помощта на дългогодишната, професионална и всеотдайна работа на състезатели, треньори, спонсори и Управителен съвет. Към момента в клуба работят четирима треньори, които се отличават с висок професионализъм и спортно майсторство. В школата упражняват деца от 10 до 18 години, както и мъже и дами над 18-годишна възраст.

Първият орден от огромно съревнование е през 1996 година на Световното състезание по бокс за юноши в Куба, когато в категория 67 кг. синът на Илия Сяров -  Павел, извоюва сребро.

Под управлението на своя изпълнителен шеф клубът печели голям брой медали и оценки от национални, европейски и международни шампионати.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР