В рамките на традиционно доброто трансгранично сътрудничество изпълнителният директор на

...
</TD
>В рамките на традиционно доброто трансгранично сътрудничество изпълнителният директор на
Коментари Харесай

Русе и Гюргево си сътрудничат в сферата на професионалното образование

В рамките на обичайно положителното трансгранично съдействие изпълнителният шеф на Асоциация " Еврорегион Данубиус “ Лили Ганчева провежда посещаване на управлението на русенската Професионална гимназия по речно корабостроене и мореплаване /ПГРКК/ в Технически лицей " Вицеадмирал Йоан Баланеску “ – Гюргево.

" Необходимо е да забележим къде си приличаме и в какво се разграничаваме. Важно е да помислим за опциите за обмяна на положителни практики между тях “, сподели шефът на ПГРКК Ивелина Георгиева. Според специалисти от Областната администрация е допустимо да се развият общи планове сред двете гимназии, като техният фокус да бъде ориентиран върху провеждането на взаимни семинари за възпитаници и учители от двете учебни заведения с акцент върху практическите занятия.

" Заедно би трябвало да мислим за подготовката на взаимните екипажи за речните и морски кораби. Сигурни сме, че тази първа стъпка ще докара до действителни резултати “, допълват от Областната администрация в крайдунавския град.

Припомняме, че в края на предходната година в ПГРКК бе открит кабинет, оборудван с учебно-тренировъчен модел на палубни корабни устройства за образование на учениците от три специалности, свързани в речното корабоводене, характерните машини и механизми, както и електрообзавеждането на съответните съдове. Кабинетът дава опция в учебно заведение учениците да усвоят нужните професионални умения, с цел да отидат задоволително готови във компаниите. Стойността на инвестицията е в размер на 25 000 лв., обезпечени от държавния бюджет по план " Подкрепа за дуалната система на образование “ на Министерството на образованието и науката. Понастоящем в учебното заведение се образоват общо 240 възпитаници в 11 паралелки от 8 до 12 клас. От тях 53-ма са в дуална форма на образование. Тази година за първи път бе сбъднат и банкет в компетентност " Локомотиви и вагони “, където се образоват 14 възпитаници в дуална форма. Преди дни е имало среща и за тяхната професионална реализация с представители на " БДЖ-Пътнически транспорти “.

Интересен факт е, че в гюргевската гимназия организират и вечерно образование. В учебното заведение учат повече от 800 възпитаници, като това се дължи на обстоятелството, че към гимназията са се включили още две професионални учебни заведения.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР