В рамките на провеждащата се операция на Прокуратурата и МВР,

...
</TD
>В рамките на провеждащата се операция на Прокуратурата и МВР,
Коментари Харесай

Масови арести в зоната на Апелативна прокуратура Пловдив

В рамките на провеждащата се интервенция на Прокуратурата и Министерство на вътрешните работи, разпоредена от основния прокурор, за закононарушения, свързани с държането и разпространяването на наркотични субстанции, в зоната на Апелативна прокуратура-Пловдив са формирани 49 досъдебни производства. 55 лица са привлечени в качеството им на обвинени, осъществени са 29 претърсвания и изземвания.

Това е станало под управлението и надзора на прокурорите от апелативната зона, която включва прокуратурите в Пловдив, Стара Загора, Пазарджик, Хасково, Смолян и Кърджали. При акцията са били арестувани 43 лица по Закона за Министерство на вътрешните работи. За региона на Окръжна прокуратура – Пловдив общо 22 лица са привлечени като обвинени, за ОП-Пазарджик – 2, за ОП-Стара Загора – 8, за Оперативна програма –Смолян – 8, за ОП-Хасково – 10 и за ОП-Кърджали – 5.

В хода на провежданата интервенция против държането и разпространяването на наркотични субстанции на 7 декември 2022 година в с. Маджерито, обл. Стара Загора, е намерено особено помещение за развъждане на марихуана. Спрямо уредника М.П., на 19 година, Районна прокуратура-Стара Загора повдигна две обвинявания.

Първото е за това, че на 7 декември 2022 година в с. Маджерито, общ. Стара Загора отглежда растения от рода на конопа в нарушаване на откритите правила в Закона за надзор върху наркотичните субстанции и прекурсорите -  закононарушение по член 354в ал.1 от Наказателния кодекс. Второто е за това, че на същата дата и място М.П. без съответно позволение по Закона за надзор върху наркотичните субстанции и прекурсорите, държи високорискови наркотични субстанции – марихуана -  закононарушение по член 354а алинея 3 т. 1 от Наказателния кодекс

М.П. е открит и арестуван в къща в землището на с. Маджерито, общ. Стара Загора, някогашен икономически двор. В едно от пространствата той отглеждал растения от рода на конопа – марихуана. Там била инсталирана нагревателна лампа и други механически съоръжения. По досъдебното произвеждане е осъществено претършуване и изземване и в стая, населявана от М.П., където е бил открит полиетиленов плик с клик система със наличие на суха маса. При осъществена проба с полеви тест е реагирала на марихуана. М.П. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор.  Той е  осъждан и преди за владеене на наркотични субстанции. Районна прокуратура – Стара Загора ще внесе искане в съда искане за установяване на мярка за неотклонение " задържане под стража “.

По време на акцията е открит 17-годишен възпитаник от учебно заведение в гр. Пловдив, в чиято раница са били открити таблетки, за които се допуска, че са екстази и на които е назначена експертиза. На територията на гр. Сопот е била открита лаборатория за развъждане на марихуана, за което бе обявено на преведен брифинг на прокуратура в гр. Пловдив. Иззети са и разнообразни по тип и количество наркотични субстанции на територията на прокуратурите в апелативната зона.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР