В последните дни на 2023 година Регионален исторически музей -

...
</TD
>В последните дни на 2023 година Регионален исторически музей -
Коментари Харесай

Благоевград - поглед в миналото

В последните дни на 2023 година Регионален исторически музей - Благоевград изненада жителите и гостите на регионалния център с показване на модулите от обновената галерия " Благоевград – взор в предишното “, съобщи кореспондент на " Фокус ".

Експозицията показва оформянето на града като административно, стопанско и културно средище. Подходът при пространственото оформление на изложбата е тематично-хронологичен, акцентиращ върху няколко основни думи – избавление, бежанци, грижите на кметовете за социализация на бежанците, нов архитектурен образ, икономически живот, градско всекидневие и обичай. 

Освен образния снимково-документален роман, изложбата включва и няколко интерактивни детайли, които натъртват на представянето на разнообразни аспекти от историята и културата на разнообразни общности, родове, фамилии, несъгласията на времето, фантазиите и прекарванията на елементарния човек от началото до края на ХХ век. 

Събитието бележи финалния стадий от осъществяването на план " Малки градски истории - културни рефлекси " по Програма за възобновяване и развиване на държавни, районни и общински културни институти 2022 на Национален фонд " Култура “.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР