В Пловдив предстои подмяна на стари и поставяне на нови

...
</TD
>В Пловдив предстои подмяна на стари и поставяне на нови
Коментари Харесай

Поставят нови пътни знаци в Пловдив

В Пловдив следва замяна на остарели и слагане на нови пътни знаци тук-там, на които до момента не е имало. Актуализацията ще стартира. откакто времето се пооправи, заяви за Plovdiv24.bg шефът на общинско дружество " Организация и надзор на превоза ".

ОКТ е поръчало набор много знаци, само че се оказва, че измежду най-дефицитните е пътният знак Д21, който указва мястото за паркиране на коли на инвалиди. Вече са създадени известно количество от този знак и първата доставка е пристигнала предходната седмица.

" В Пловдив има доста утвърдени места за паркиране на хора с увреждания, само че до момента не са били обозначени. На всяка комисия преглеждаме и одобряваме такива оферти. Местата за инвалиди в целия град са общо към 400, като в регион " Централен " са най-вече " - сподели.

До момента е подадена поръчка за нови над 1000 броя разнообразни пътни знаци, защото има потребност и от замяна на старите. Само Д21 са 100 броя, само че на по-късен стадий ще се поръчат още. В набора са включени знаците Б27 - " Забранени са престоят и паркирането ", Б2 - " STOP ", Б3 - " Път с преимущество ", пътните знаци със наложителни наставления от група Г за посочност на придвижването. 

Актуализацията на пътните знаци се прави от софийската компания " Битулайт " ООД, която е определена за реализатор на активността, част от огромната социална поръчка на стойност 1 133 333,33 лв..

Обществената поръчка беше оповестена на 19 юли 2022 година Тя се състои от три обособени позиции - за полагане на хоризонтална пътна маркировка, за слагане на нова и ремонт на съществуващата отвесна пътна сигнализация и за възобновяване, ремонт, доставка и монтаж на ограничаващи системи за пътища по уличната мрежа на територията на град Пловдив.

По първата и третата обособени позиции още предходната година бяха определени надлежно " Битулайт " ООД и " Юпитер 05 " ООД. Втората обособена позиция мина през процедура на обжалване в Комисията за защита на конкуренцията и след наново разглеждане на ценовите оферти при започване на 2023 година комисията е избрала за реализатор " Битулайт " ООД и е подписан контракт с нея.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР