В петък, 28 април 2023 година в Информационния център на

...
</TD
>В петък, 28 април 2023 година в Информационния център на
Коментари Харесай

Обсъждат ОВОС за изграждане на кариера за строителни материали в пловдивско село

В петък, 28 април 2023 година в Информационния център на Регионалната ревизия по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ – Пловдив) е планувано съвещание на Екологичния експертен съвет (ЕЕС), на което ще се прегледа поправеният Доклад за оценка на въздействието върху околната среда на (ДОВОС) на капиталово предложение " Изграждане на кариера за рандеман на строителни материали - пясък и баластра на концесионна повърхност от 218 дка “ в землището на с. Момино село, общ. Раковски с възложител " Адванс “ ООД.

Възложителят на обсъждания отчет е задължен да обезпечи наличието на специалистите, които са го изготвили. Те ще рапортуват разработките пред членовете на ЕЕС. Освен специалисти от Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив, с равно право на глас в съвета са включени и представители на Областна дирекция " Земеделие “, Регионална здравна ревизия – Пловдив, Басейнова дирекция " Източнобеломорски регион “, Община Раковски, Кметство Момино село, Областна администрация – Пловдив, РДНСК – Пловдив.

Решението за одобрение или неразрешаване на капиталовото желание се взима с нормално болшинство. Окончателното решение ще бъде предоставено от Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив в 7-дневен период от постановяването му.

Оценката на въздействието върху околната среда на капиталовото предложение е част от съгласувателна процедура по смисъла Закона за подземните благосъстояния с способен орган – Министерството на енергетиката. Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив прави процедурата по Оценка на въздействието върху околната среда, следвайки прецизно екологичното законодателство, в частност Закона за запазване на околната среда (ЗООС) и Наредбата за изискванията и реда за осъществяване на оценка на въздействието върху околната среда (Наредба за ОВОС).

Досега са минали останалите стадии от нея. Иивестиционното желание е съветвано със профилираните ведомства, след възлагане от Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив е направен Доклад по Оценка на въздействието върху околната среда, а същият е показан пред заинтригуваните жители на публично разискване, извършено през м. март в с. Момино село.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР