В периода на пролетното пробуждане на природата и с благословията

...
</TD
>В периода на пролетното пробуждане на природата и с благословията
Коментари Харесай

Ученици от НТГ Пловдив отново на производствена практика в чужбина

В интервала на пролетното събуждане на природата и с благословията на Великден в западнохристиянския свят две групи възпитаници от пловдивската Национална комерсиална гимназия организираха индустриална процедура от 01.04. до 12.04.2024 година в страни от Европейски Съюз, по стратегия " Еразъм+ “, план " Усъвършенстване на професионалните умения и компетентности посредством европейска процедура “, контракт № 2023-1-BG01-KA122-VET-000125208.

Първата група подвижности реализира процедура по обучителната стратегия " Бизнес администрация със счетоводен програмен продукт “ в съдействие с Euromind Projects SL в Южна Испания, в центъра на самостоятелна област Андалусия – Севиля. Участваха 15 възпитаници от XI клас, специалности " Оперативно счетоводство “ и " Икономическа информатика “. Групата извърши на практика действия благодарение на профилиран счетоводен програмен продукт Holded: въвеждане на данни от документи за първоначални записи (управление, продукти, снабдители, клиенти, персонал), вписване на събития и покупко-продажби, разказване на счетоводните регистри, записване на събития и транзакции за продажби, фактуриране, осъществяване на на практика задания за сделки на земя, артикули, произведения и материали. Обучението завърши с осъществяване на изпит по доктрина и процедура, на който учениците демонстрираха блестящи резултати. Ръководители на групата бяха госпожа М. Филипова и госпожа Т. Стойчева.

Втората група подвижности се потопи в динамичността на действителната индустриална атмосфера с провеждането на процедура на работни места във компании със съдействието на APLICAPROPOSTA LDA – Braga mob, в дългогодишния основен набожен център на португалските земи – гр. Брага, ситуиран на реките Ешти и Кавадо. Петнадесет единадесетокласници от специалностите " Съдебна администрация “ и " Митническа и данъчна администрация “ стажуваха в следните компании: AJMBA Contabilidade e Serviços, Lda, NuguelMusic Academia de música e artes do espectáculo unipessoal lda, Big Trail (BORNADVENTURES, UNIPESSOAL, LDA), Agrupamento de Escolas Francisco Sanches, AE André Soares, GABIMENDES.

По време на стажа обучаемите направиха инвентаризация на компютърна техника, обработиха документи на възпитаници - организация и класификация в архива по отношение на класа на учениците, получиха опит в работата с книга от архива, решаваха задания благодарение на счетоводен сметкоплан, ревизираха докладите за месеците януари и февруари 2024 година за неналичия и грешки, подредиха архива, изготвиха плаки и уеб сайтове със артикули за продажба и така нататък Ръководители на стажуващите бяха госпожа Т. Делгадо-Монсерат и госпожа К. Бобева.

Учениците валидираха своите компетентности посредством приемане на документ Europass - документ, описващ знанията и уменията, добити в друга европейска страна.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР