В Община Русе бе проведено заседание на Съвета по въпросите

...
</TD
>В Община Русе бе проведено заседание на Съвета по въпросите
Коментари Харесай

Обсъдиха нови социални услуги и подобряване на сегашните в Русе

В Община Русе бе извършено съвещание на Съвета по въпросите на обществените услуги. Срещата се състоя по отношение на осъществяване на методическите инструкции на Агенцията за обществено подкрепяне за включване в Националната карта за обществените услуги, оповестиха от Общината.

Присъстваха представители на Регионална дирекция " Социално подкрепяне ", Дирекция " Социално подкрепяне ",  ОД на Министерство на вътрешните работи, РУО, РЗИ, районно управление (на МВР) " А. Кънчев ", Бюрото по труда, частни снабдители с опит в областта на даване на обществените услуги, както и представители на общинската администрация.

Срещата бе открита от заместник-кмета Енчо Енчев, който показа отговорностите и провокациите пред администрацията във връзка с планирането на обществените услуги на територията на община Русе в идващите 10 години. Дадени бяха оферти за откриване на нови обществени услуги поради потребностите на общинско, регионално и национално равнище, ресурсното и финансовото застраховане. Обърнато бе внимание на потребителите от разнообразни целеви групи – деца, възрастни хора, лица с психологични разстройства и с интелектуални и физически увреждания.

Националната карта на обществените услуги е направена въз основа на Анализ на потребностите от обществени услуги на общинско и регионално равнище, за обмисляне на обществени услуги съгласно откритата нужда. Документът е оповестен за публично разискване на сайта на Агенцията за обществено подкрепяне /АСП/, както и на сайта на Oбщина Русе.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР