В началото на януари ще стане ясно, колко пловдивчани са

...
</TD
>В началото на януари ще стане ясно, колко пловдивчани са
Коментари Харесай

Експерт от РЗИ Пловдив: Добре е в супермаркетите и при личния лекар да си поставяме предпазна маска

В началото на януари ще стане ясно, какъв брой пловдивчани са се имунизирали против грип през 2023, каза д-р Таня Учорджиева- Грозева, шеф на отдел " Противоепидемичен надзор " в Регионалната здравна ревизия пред кореспондент на Plovdiv24.bg .

Според нея осведомителната акция е повлияла позитивно върху мнението на жителите и от ден на ден хора търсят персоналните си лекари, с цел да им бъде сложена ваксина.

Традиционно най-уязвими на грипа са децата и възрастните хора.

Тя показа, че познатата ни превенция при коронавирус и други респираторни вируси би свършила резултат, с цел да не се разболеем.

Учорджиева посочи, че е добре в супермаркетите или при персоналния доктор да слагаме защитна маска. Желателно е заобикаляме местата препълнени с хора, както и да съблюдаваме добра персонална хигиена.  

За момента не може да се каже, по кое време тъкмо се чака грипната вълна. Обичайно в  България тя настъпва в края на месец януари.

В първите дни на януари РЗИ Пловдив ще продължи с практиката си за събиране на проби на хора с недоволства в болничните заведение и отвън тях. От техните ежеседмични резултати ще стане ясно, по кое време стартира да циркулира по осезаемо грипа в града и дали е вид " А " или вид " В ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР