В Международния ден на доброволеца, 5 декември, Доброволно формирование (ДФ)

...
</TD
>В Международния ден на доброволеца, 5 декември, Доброволно формирование (ДФ)
Коментари Харесай

Ангел Славов уважи доброволците на Пловдив

В Международния ден на доброволеца, 5 декември, Доброволно формирование (ДФ) " Пловдив 112 “ посрещна в базата си заместник-кмета по публичен ред и сигурност. От името на кмета той поздрави за празника състава и ръководителя на формированието Атанас Даков и разиска с него методите за по-тясно взаимоотношение с другите звена в Община Пловдив.

" В Деня на доброволеца желая да благодаря на девойките и момчетата от " Пловдив 112 “ за всеотдайността, себеотдаването и риска, който поемат във всяка акция, с цел да избавят изпаднали в неволя. В днешно време имаме от ден на ден потребност да забележим този дух и предпочитание за безплатна помощ. С дейната си роля и успеваемостта си при справяне с зародили бедствия и рецесии, тази конструкция се е потвърдила през годините “, разяснява заместник-кметът.

Атанас Даков обърна внимание на опциите за по-активно включване на формированието в дейностите по предварителна защита.

" Координацията сред другите общински структури е главен детайл за възстановяване на градската среда. Ние имаме упоритостта самодейно да участваме в превантивни действия. Вярваме, че има с какво да допринесем за по-доброто всекидневие на нашите съграждани “, уточни ръководителят на формированието.

Припомняме, че неотдавна то бе задействано от кмета на Община Пловдив за подкрепяне на Оперативна програма " Градини и Паркове “ при по-бързото почистване на улиците на града след вредите от изобилния снеговалеж. Екипи на Държавна фирма " Пловдив 112 “ не престават да са на терен и в днешния ден и да режат с моторни триони паднали дървета и клони.

Знакови са акциите на доброволците по време на пандемията, наводненията в карловските села, както и десетките им участия при преодоляване и справяне с горски пожари в региона. Членове на формированието бяха част и от сборния доброволчески екип, помагал на място след земетресението в Турция.

Държавна фирма " Пловдив 112 “ е основано към Община Пловдив през 2013 година и от този момент до през днешния ден, постоянно се е отзовавало при изключителни обстановки. Многобройни са рецесиите, бедствията и повредите, в които общинската конструкция оказва помощ през годините. В нея вземат участие хора от всяка възраст, с разнообразни специалности и ползи, само че всички водени само от желанието да вършат положително и да бъдат част от идеята.

Скоро следва отваряне на нов прозорец за кандидатстване към Доброволното формирование.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР