В горещините продължава проблемът с безводието на места в страната.

...
</TD
>В горещините продължава проблемът с безводието на места в страната.
Коментари Харесай

Нови блокади на пътя Плевен - Русе заради безводието

В горещините продължава казусът с безводието тук-там в страната. Затова се чакат нови блокади на пътища.

Жителите на бедстващите свищовски села на два пъти ще затворят основния път Плевен - Русе при село Горна Студена. Блокадите са от 10:00 10:30 часа и от 11:00 до 11:30 часа. Хората от Хаджидимитрoво, Горна Студена, Козловец и Морава упорстват да се откри трайно решение, с цел да се възстановява най-накрая водоснабдяването за тях, оповестяват БНР. 

Четирите села се водоснабдяват от шахтови кладенци и пресъхващи локални водоизточници. Въпреки прелюдия фрапантен режим, вода до чешмите на хората не стига с дни. Не са довършени довеждащи водопроводи, вътрешната водоснабдителна мрежа е компрометирана с големи загуби. Заради трайното засушаване, дебитите на водоизточниците фрапантно са спаднали.

Добиват се към 260 кубически метра вода в денонощие, което е извънредно незадоволително за популацията, разясниха от свищовския клон на водоснабдителното сдружение на 10 август, когато в най-засегнатото село Хаджидимитрово се организира единствената среща с представители на водния оператор. Тогава дадоха обещание на хората замяна на разпределителните кранове по водопроводната мрежа на бедстващото свищовско село, както и да бъдат почистени шахтите.

Тази заран с протестиращите в Хаджидимитрово се чака да се срещне заместник-управителят на ВиК " Йовковци " Росен Трифонов.

Хората от Козловец, Морава и Горна Студена също чакат решения.

От инициативния комитет на митинга на четирите села оповестиха, че чакат през днешния ден на пътните блокади да дойдат представители на политически партии, които не са канали, и предизвестяват, че няма да позволен митингът да бъде политизиран.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР