В Голямата зала и зала Европа“ на Доходното здание се

...
</TD
>В Голямата зала и зала Европа“ на Доходното здание се
Коментари Харесай

Близо 750 деца с изящни танцови умения събра Русе на международния фестивал

В Голямата зала и зала " Европа “ на Доходното здание се организира 17-ото издание на Международния танцов фестивал " Танцуваща река “. В него се включиха близо 750 деца от 4 до 20-годишна възраст от България и Румъния. Събитието се провежда от Общинския юношески дом, Сдружение " Импулс “ и Община Русе, оповестиха от Общината.

" Не спирайте да търсите красивото и изящното цялостен живот. Танцът е не просто занимание, а предопределение, което трансформира мирогледа ви вечно “, сподели заместник-кметът Борислав Рачев, който награди и част от спечелилите в танцовата конкуренция. 

Фестивалът включва стиловете модерни танци, джаз танц и contemporary, танцово шоу, MTV шоу и тематичен танц, улични танци и хип-хоп, типичен балет и присъщи танци. Участниците се състезават в 4 възрастови групи и в категориите " соло “, " дребна група “ и " огромна група “.

Жури на състезанието бяха Мария Касабова – солист в балет " Арабеск “, хореограф и режисьор, Станислава Спасова – възпитател и хореограф в НУИ " В. Стоянов “ и балетен актьор към Държавна опера Русе, Антон Иванов – репетитор на балета към Държавна опера Русе и учител в НУИ " В. Стоянов “, Весела Василева – примабалерина на Русенския балет, Ирена Барбукова – солист в балета на Държавна опера Русе, и Петя Димитрова – хореограф и танцов арбитър.

Фестивалът " Танцуваща река “ има за цел да разпространява танцовото и балетно изкуство измежду децата и младежите, да подтиква и развива гения и артистичността им и да им даде опция за нови контакти и изяви. Организаторите се стремят да възпитават младите в дух на почитание и обич към танцовото изкуство и да съхраняват неговата уникалност.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР