В Драматичен театър Сава Огнянов днес започнаха репетиции на постановката

...
</TD
>В Драматичен театър Сава Огнянов днес започнаха репетиции на постановката
Коментари Харесай

Режисьорът Пламен Марков поставя Макдона на русенска сцена

В Драматичен спектакъл " Сава Огнянов " през днешния ден започнаха подготовки на постановката с работно заглавие " Куцльото от забутания остров ", по едноименната пиеса на Мартин Макдона, оповестиха от театъра. Очаква се премиерата да се състои до края на януари 2024 година.

Режисьор е Пламен Марков, сценографията е поверена на Светослав Кокалов, а музиката на Калин Николов. Главната роля е поверена на Тодор Лазаров, вземат участие посетител актьорите Мая Новоселска и Цанка Цанева, Венцислав Петков, Ивайло Спасимиров, Ивана Керанова, Кадри Хабил, Косьо Станев, Любомир Кънев, Петя Венелинова.

До " забутания остров " доближава новината, че от Холивуд идват да снимат филм. Това е събитието което разпростира сюжета и развива характерите на героите на Макдона. За всеки присъединяване в фотосите е късмет да промени островната досада в живота си и да реализира лесна популярност.

Пламен Марков е първият български режисьор, който демонстрира интерес към Мартин Макдона през 1999 година, когато слага в Народния спектакъл " Бившата мис на дребния град " по пиесата на Макдона с автентично заглавие " Кралицата на хубостта от Лийнен ". Същата пиеса, само че под режисурата на Гриша Островски, се играе и на сцената на театъра в Русе през 2001 година, когато Татяна Лолова е гостуващата звезда.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР