В Държавна опера – Бургас снощи бе официално открит Първият

...
</TD
>В Държавна опера – Бургас снощи бе официално открит Първият
Коментари Харесай

Откриха Първия национален конкурс с международно участие Стоян Попов

В Държавна опера – Бургас нощес бе публично открит Първият народен конкурс с интернационално присъединяване " Стоян Попов ". Веднага след регистрацията на близо 50 млади оперни артисти, декларирали присъединяване в състезанието, шефът на Бургаската опера доцент д‐р Александър Текелиев приветства всички присъстващи, като акцентира, че ползата към оперното изкуство е жив и пожела триумф на всички претенденти.

На церемонията по тегленето на жребия участваха: ръководителят на авторитетното жури - маестро Калуди Калудов, проф. Нико Исаков - член на журито и Диана Саватева – зам.‐кмет на Община Бургас.

Доц. Текелиев акцентира благодарността към общинската администрация и като отношение към културния институт, и заради обстоятелството, че половината сума за наградния фонд е обезпечена от Общината.

Председателят на журито Калуди Калудов изтегли писмен знак " С ". На 18 октомври, от 10 часа в залата на Операта е първият тур, а на 19 октомври от 12 часа е вторият тур на състезанието. Входът за публиката за двата тура е свободен, като тя ще бъде допускана на балкона в зрителната зала.

Галаконцертът на лауреатите ще бъде на 21 октомври от 19 часа. Диригент на оркестъра на Бургаската опера е проф. доктор Григор Паликарoв, който е и член на авторитетното жури. Водеща ще бъде известната актриса и телевизионна водеща Гергана Стоянова.

Журито е в състав: Калуди Калудов, проф. д‐р Григор Паликаров, проф. Нико Исаков, Стефка Минева, Огнян Драганов, доцент д‐р Александър Текелиев.

Проектът е осъществен със съдействието на Община Бургас и с финансовата поддръжка на Национален фонд " Култура " по " Програма за възобновяване и развиване на държавни, районни и общински културни институти ".

Билети за галаконцерта на лауреатите на 21 октомври /19 часа, зала на Държавна опера – Бургас/ ще намерите на касата на Операта, каса " Часовника “, както и в мрежите на Grabo и Eventim.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР