В Благоевград се проведе второто издание на Digital Fest Kids

...
</TD
>В Благоевград се проведе второто издание на Digital Fest Kids
Коментари Харесай

Децата на Благоевград показаха как виждат бъдещето чрез технологиите

В Благоевград се организира второто издание на Digital Fest Kids в рамките нa Digital4Blagoevgrad, съобщи кореспондент на " Фокус “. Събитието се организира с поддръжката на Община Благоевград и уредниците на Digital4Blagoevgrad – Internet Media Group и EURODEA-European Digital Experts Association.

Второто издание на Digital Fest Kids даде опция на децата и учениците от Благоевград да се допрян до света на технологиите, да се срещнат с представители на водещи компании, да открият своето предопределение в посоки като програмиране, роботика, лего конструиране, графичен дизайн и други.

Част от участниците бяха водещи компании и академии като IT Academy ATLAS / ИТ Академия АТЛАС и SoftUni Digital. Участваха още: Школа " Програмиране и графичен дизайн “ към ЦПЛР-ЦЛТРДБ, Школа " Техническо конструиране и моделиране “ /Лего/ към ЦПЛР-ЦЛТРДБ, Клуб по роботика към ПМГ " Акад. Сергей Корольов “, ПГИ " Иван Илиев “, БПГ " Ичко Бойчев “, Център за изкуства, просвета и обучение " София “, НХГ " Св. св. Кирил и Методий “, VII СУ " Кузман Щапкарев “.

В рамките на събитието бяха готови и изненади за всички гости. Организатори и участници предоставяха ваучери за безвъзмездни образования в цифровата сфера и други награди.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР