Утре в цялата страна ще се проведе десетото, юбилейно издание

...
</TD
>Утре в цялата страна ще се проведе десетото, юбилейно издание
Коментари Харесай

Десетото юбилейно издание на Европейския ден на спорта в училище ще се проведе в Русе 

Утре в цялата страна ще се организира десетото, юбилейно издание на Европейския ден на спорта в учебно заведение. По традиция Русе също е част от самодейността, която се осъществя със съдействието на регионалния шеф Драгомир Драганов. През последните години събитието несъмнено се потвърди като една от най-обичаните и най-масовите начинания, целящи повишение равнището на физическа интензивност за здраве у децата. По думите на Драганов такива начинания имат действителен резултат и водят до усилване интереса на младежите към спорта, оповестиха от Областна администрация Русе. 

Припомняме, че през предходната година в самодейността от района участваха рекорден брой деца и възпитаници – близо 10 000, което е 4 пъти повече по отношение на 2022 година Най-активните образователни заведения през миналата година бяха: детска градина " Снежанка “, Професионалната гимназия по електротехника и електроника " Апостол Арнаудов “, Средно учебно заведение " Васил Левски “ и ОУ " Олимпи Панов “. Съответно те бяха отличени и за приложени положителни и новаторски практики при реализирането на самодейността. В народен проект през 2023 година в самодейността се включиха над 230 000 подрастващи от 730 образователни заведения от цялата страна.

По-подробна информация за всички минали и идни събития може да бъде открита на уеб страницата на съдружие " БГ Бъди деен “ – www.bgbeactive.org.

По традиция самодейността е подкрепена на национално равнище и от Министерството образованието и науката и това на младежта и спорта, като част от акцията NowWeMove и Европейската седмица на спорта #BeActive.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР