Утре е Черешова задушница, която е свързана с поверието за

...
</TD
>Утре е Черешова задушница, която е свързана с поверието за
Коментари Харесай

Часове преди Задушница: Безобразие и скандално шоу на Драгановите гробища в Пловдив

Утре е Черешова задушница, която е обвързвана с поверието за прибирането на душите на всички покойници, които са били на независимост след Велики четвъртък. Православната черква е открила на този ден особено свещенодействие в памет на умрелите християни. За страдание обаче пловдивчани, решили да почетат паметта на умрелите си близки, станаха очевидци на неприятно " шоу " на гробищата. Хората се обърнаха към редакцията на Plovdiv24.bg , с цел да опишат за скандалния /по техни думи/ случай.

Днес, 02 юни, в навечерието на Задушница се случи следният случай на Драганови гробища в Пловдив. Много хора бяха пристигнали на гробищата, с цел да почистят гробовете за празника. Водата на вътрешните чешми беше спряна още в 18.10, като оправданието беше, че работят до 18.30 часа.Тази обстановка принуди хората да носят вода от входа, което ги забави, в това число и мен.

Към 19 часа няколко индивида не можахме да излезем, тъй като всички порти бяха заключени. Охраната видя, че има хора, само че все пак заключи вратите. Хората без коли припълзяват под врата, а други прескачат оградата.

Такова " шоу " в действителност единствено в България може да се види!, приключва описа си нашият четец.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР