Успешно приключи проектът АКАДЕКОС - Иновативен модел за модернизация на

...
</TD
>Успешно приключи проектът АКАДЕКОС - Иновативен модел за модернизация на
Коментари Харесай

Пловдив и Варна приключиха общ проект за университетите

Успешно завърши планът " АКАДЕКОС - Иновативен модел за рационализация на висшето обучение посредством основаване на академична екосистема ВСУ " Черноризец Храбър “ – Технически университет – Варна – Пловдивски университет " Паисий Хилендарски “. Той е финансиран от Оперативна стратегия “Наука и обучение за образован напредък " 2014-2020 година Общият му бюджет е 1 498 758, 36 лева Бенефициент е Варненският свободен университет, а другите две висши учебни заведения са сътрудници по плана, оповестиха от Областния информативен център във Варна.

В негово осъществяване са основани новаторските взаимни магистърски стратегии " Екотехнологични системи в промишлеността “ и " 3D технологии за планиране и произвеждане “, които не престават да участват стабилно в портфолиото и на трите университета след приключването на плана. В пилотните магистърски стратегии са подготвени 39 студенти.

В рамките на плана Варненският свободен университет построи съвременен лабораторен комплекс, който включва Лаборатория за планиране и виртуална действителност и Лаборатория за адитивни 3D технологии. Създадени са редица научни изявления.

За кариерното насочване на студентите от трите университета е основана осведомителна мрежа от кариерни центрове, извършени са тържища с представители на водещи компании от бизнеса. Организирани са образования за развиване на меки умения – отзивчиви тактики, водачество, изобретателни и презентационни умения, предприемачество. Проведени са изходящи и входящи подвижности на студенти, докторанти, млади учени и преподаватели в асоциираните сътрудници - Университет за цифрово и отдалечено образование в Мадрид, Жилински университет в Словакия, Университет на Крайова и Букурещки университет в Румъния.

В резултат на плана са подготвени преподаватели от трите университета в надграждане на знанията им по британски език за университетски цели, както и в работата с платформи за електронно образование, за виртуална действителност и създаването на интерактивни медийни запаси.

Проектът е стартирал на 8.11.2021 година и е траял до 31.12.2023 г.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР