Умишлен палеж е причината за пожара, при който загинаха четирима

...
</TD
>Умишлен палеж е причината за пожара, при който загинаха четирима
Коментари Харесай

Пожарът в Германия, при който загина семейство от Пловдивско с две малки деца, е бил умишлен

Умишлен палеж е повода за пожара, при който починаха четирима български жители от турски генезис от едно семейство в град Солинген, Германия, съобщи турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

При пожара, избухнал през вчерашния ден в четириетажната жилищна постройка, починаха две деца, майка им и татко им. Съобщено бе, че починалите са български жители от турски генезис. 

Загиналите са фамилията на футболиста от ФК " Гигант Съединение " Здравко Жилов. Това са брат му Кънчо, брачната половинка му Катя и двете им деца - 3-годишната Галия и 6-месечната Емилия. Започната е към този момент дарителска кампания от кмета на Костиево за сумата от 18 000 евро, нужни са превозване на телата на умрелите, с цел да бъдат заровени. Допълнително са сложени дарителски кутии, в които всеки, който желае, може да остави колкото реши, тъй че да подкрепи родителите на Катя и Кънчо. Те ще са ситуирани в кметстото на селото, три от магазините, касата на Easy pay и читалището.

Парите би трябвало да бъдат събрани до края на тази седмица.

Отделно е открита и банкова сметка:

BG25 UBBS 8155 1011 3214 89

BIC код: UBBSBGSF Здравко Жилов

Междувременно и организация ДПА посочи, че съгласно предварителния отчет на прокуратурата пожарът в жилищния блок в Солинген е породен от тенденциозен палеж.

По информация на ДПА пожарът е зародил на стълбището на остарялата постройка. Огънят се е популяризирал към покрива в границите на пет минути заради по този начин наречения " коминен резултат “. На стълбището е имало " ясни следи от запалителна течност ". Въз основа на тази констатация се е стигнало до заключението, че пожарът е в резултат на " тенденциозен палеж ".

Когато пожарната е пристигнала, дървеното стълбище към този момент било обхванато от пламъци и е бил блокиран пътят за евакуация. Няколко поданици са скочили от прозорците в припадък на суматоха. 

Днес пожарни специалисти инспектираха постройката, с цел да открият повода за пожара.

Генералното консулство на Турция в Дюселдорф през днешния ден настоя за следствие и изясняване на естеството на вчерашния пожар във допустимо най-кратък период.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР