ул. Климент Охридски N2След успеха на първото издание на националния

...
</TD
>ул. Климент Охридски N2След успеха на първото издание на националния
Коментари Харесай

Бургаската опера отбелязва 80-годишнината на големия български композитор проф. Александър Текелиев

ул. " Климент Охридски " N2

След триумфа на първото издание на националния конкурс с интернационално присъединяване " Стоян Попов “, в който взеха присъединяване 46 млади оперни реализатори от 8 държавни, следва нов огромен план на Бургаската опера – формалното честване на 80-годишнината на именития български композитор и музикален възпитател проф. Александър Текелиев. На 27 октомври, четвъртък, от 19 часа на сцената на Държавна опера – Бургас ще бъде концертът в негова чест. Под диригентската палка на изтъкнатия български диригент, ръководител на Българския хоров съюз – маестро Славил Димитров, различен прославен български музикант – Борислав Йоцов, кларинет, който ще бъде солист на оркестъра на Бургаската опера с концертмайстор Христо Белчев, дружно с чудесните млади артисти от Детски хор " Милка Стоева “ с диригент Светла Стоева, ще поднесат своя своебразен нравствен подарък към проф. Текелиев, който е татко на шефа на Държавна опера – Бургас – доцент доктор Александър Текелиев.

В концертната стратегия ще бъдат показани известните произведения на проф. Александър Текелиев: Концерт за кларинет и оркестър, в осъществяване на Борислав Йоцов и оркестъра на Опера Бургас, и   " Морска приказка “, поема за детски хор и симфоничен оркестър, композирана през 1987 година, в осъществяване на Детски хор " Милка Стоева “  и оркестрантите на Бургаската опера.

Маестро Славил Димитров е добре прочут на бургаската аудитория, тази година той дирижира с огромен триумф спектакъла на операта " Травиата “ от Джузепе Верди през м. март т. год. на сцената на Бургаската опера, когато солисти бяха прелестните Илина Михайлова, Михаил Михайлов, Александър Крунев, Йоана Кадийска, която завоюва първа премия в състезанието " Стоян Попов “, и други Талантливите млади артисти от Детски хор " Милка Стоева “ също не се нуждаят от показване и за следващ път ще вземат участие в план на бургаския културен институт.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР