Ударно се работи по ремонта на улица Владая в Източната

...
</TD
>Ударно се работи по ремонта на улица Владая в Източната
Коментари Харесай

Офанзива на ул. Владая, приключват я през август

Ударно се работи по ремонта на улица " Владая " в Източната индустриална зона на Пловдив, снима дронът на Plovdiv24.bg . Срокът за привършване на обекта е краят на август, само че ще има асфалт в сектора към цех BTL при започване на юни, гарантира Бончо Бонев, шеф на компания " Парсек груп ", която осъществя обекта. 

Реконструкцията на улицата стартира през лятото на 2022 година и трябваше да завърши за 8 месеца, само че се наложи работата да бъде спирана няколко пъти по разнообразни аргументи, измежду които препроектиране и неясноти към индексацията на цената на обекта. Допълнителен проблем бе забавянето в доставката на тръбите за обекта, чието закупуване не беше включено в публичната поръчка и трябваше да се изчака държавното дружество ВиК да ги обезпечи.

Ремонтът на дългата 850 метра улица касае повреждане на остарялата паважна и тротоарна настилка, замяна на подземната инфраструктура, създаване на нова пътна структура, бордюри, тротоари, велоалеи. Монтира се ново улично осветяване и стълбовете са сменени. На " Владая " ще има светофарни уредби и кръгово кръстовище с ул. " Правда " и връзка с бул. " Марица - юг ", припомни  Бонев. 

В обществената поръчка е заложено още велоалея, бордюри, тротоари, слагане на отвесна сигнализация и хоризонтална маркировка и налична среда за хора с увреждания. Покрай строителния обект е обезпечено пешеходно прекосяване,  сподели още Бонев. 

Поръчката за реконструкцията на улица " Владая " преди анекса по контракта бе на стойност 2,6 милиона лв., от които над 1 милион лв. обезпечени от държавния бюджет за обслужване на вложителя клас " А " - чешката фабрика за медицински консумативи BTL, която влага 20 милиона в новото произвеждане и подсигурява разкриването на 500 работни места.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР