Учители от Националната търговска гимназия Пловдив повишиха своята професионална квалификация

...
</TD
>Учители от Националната търговска гимназия Пловдив повишиха своята професионална квалификация
Коментари Харесай

Учители от Националната търговска гимназия в Пловдив повишиха квалификацията си

Учители от Националната комерсиална гимназия Пловдив покачиха своята професионална подготовка посредством опциите на европейската стратегия " Еразъм “. Шестима учители се включиха в реализацията на новия план на учебното заведение, като посетиха два едноседмични обучителни курса във Валенсия и Гент.

Проектът " Училището е среда за поощряване на личностно развиване и професионално израстване на учениците “, №: 2023-1-BG01-KA122-SCH-000125400 в границите на стратегия " Еразъм “ е следващият огромен триумф в устрема на преподавателите да развият своите умения за поощряване на полезностите на приобщаване и разнообразие, за приемливост и демократично присъединяване, за поощряване на знанията за споделеното европейско завещание и разнообразие измежду възпитаниците на гимназията.

Обучение на тематика " Лидерски пълномощия и умения за учители ", Валенсия:

Участниците разшириха знанията си по отношение на лидерските умения, които на учителите се постанова да ползват на процедура си всеки ден. Бяха посочени благоприятни условия по какъв начин да бъдат насърчавани  иновациите в учебното заведение, по какъв начин да се поддържат организационните промени. По време на курса участниците отличиха другите лидерски и личностни стилове, срещнаха се с механизмите за потребление на градивна противоположна връзка. Беше маркирана ролята на учителите като водачи, които да бъдат по-уверени, с цел да покачат триумфа и мотивацията в ежедневната си работа. Методиките и практическите умения ще бъдат приложени в работата с учениците, за едни по-уверени и дейни младежи.

Обучение за световно обучение и сериозна медийна просветеност в актуалния свят в Гент:

Чрез този курс участниците получиха практическо схващане на главните правила на световното обучение, които да бъдат включени в образователната стратегия. Представени бяха благоприятни условия по какъв начин да се проектират просветителни действия въз основа на правила на световното обучение и сериозната  медийна просветеност, като се увеличи осведомеността по отношение на световните предизвикателства; да бъде въодушевено младото потомство за сериозното мислене и сериозното потребление на медиите; да стимулира учениците да бъдат дейни, виновни жители.

" Светът се промени тази седмица. Елате в Гент, където световната смяна е допустима! Курсът ще ви зареди с силата, нужна ви, с цел да посрещнете провокациите, пред които е изправено актуалното световно обучение! В Гент ще откриете, че смяната в света е допустима! “ – единомислещо обявиха в края на курса участниците от Хърватска, Италия, Кипър и България.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР