Ученици от СУ Свети Климент Охридски се свързаха с екипа

...
</TD
>Ученици от СУ Свети Климент Охридски се свързаха с екипа
Коментари Харесай

Ученици скочиха срещу директор, бранят любим учител от уволнение

Ученици от СУ " Свети Климент Охридски " се свързаха с екипа на Plovdiv24.bg , с цел да изразят опасенията си, че господинът им по физическо образование и спорт ще бъде незаслужено отстранен от поста си.

" Минала седмица, когато имахме час по физическо, нашият господин ни сподели, че шефът го гони. Той ни сподели, че няма задоволително възпитаници и по тази причина го гони. 

Учениците отидохме да приказваме с шефа за казуса. Той не ни даде пояснение. От господина разбрахме, че му е споделил, че ние не вършим нищо в час. Давал ни е да играем единствено волейбол и да не вършим други нормативи. Това не е правилно и е незаслужено. ", споделиха те пред Plovdiv24.bg .

Младежите споделиха, че са били предизвестени, че в случай че не влизат в час след промяната на учителя, ще бъдат наказани. 

Децата са изготвили подписка в отбрана на обичания си учител, който учил всички осмокласници в учебното заведение.

От разказите им разбрахме, че 12 март ще бъде последният работен ден на господина, а родителите им ги поддържат в желанието да оставят учителя си.

Репортер на Plovdiv24.bg се свърза с шефа на учебното заведение Здравко Димитров.

От своя страна, той посочи, че учителят е бил на непрекъснат трудов контракт с 6 месеца изпитателен период.

" Не съм удовлетворен от работата му. Не е индивидът, който съблюдава държавните образователни изисквания. Моята работа е да ревизира става ли този човек за дадената сфера, или не. Децата не са хората, които би трябвало да дефинират трудовоправните отношения. "

Димитров показа още, че другата седмица изтича срокът, а учителят е бил предизвестен, че ще се търси нов човек на негово място.

" Ще публикация мястото отначало и ще назнача различен човек, който уповавам се да се оправя по-успешно. "
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР