Ученици от 11 клас в гимназията за поредна година провеждат

...
</TD
>Ученици от 11 клас в гимназията за поредна година провеждат
Коментари Харесай

Национална търговска гимназия инвестира в нови знания и умения на своите ученици и учители

Ученици от 11 клас в гимназията за поредна година организират своята индустриална процедура в чужбина  по план " Иновационно предприемачество - реформаторски хрумвания за бъдеще и пускане на сполучлив бизнес “, контракт № 022-1-BG01-KA122-VET-000073767,  по стратегия " Еразъм+ “ финансирана от Европейския съюз. 

Група 1: Период на подвижността месец април 2023 г. – индустриална процедура с дълготрайност от 3 седмици по стратегия " PBL (Project Based Learning) Обучение, основано на планове “ - Tellus Spain S.L, в гр. Саламанка, Испания. Участниците са от компетентност " Оперативно счетоводство “ и специалност " Икономическа информатика “ с работен британски език.

Група 2: Период на подвижността месец април 2023 г. - индустриална процедура с дълготрайност от 3 седмици по стратегия " Предприемачество - пускане на бизнес “ - WBS Training, в гр. Дрезден, Германия. Участниците са  от специалност  " Икономическа информатика “ и от " Икономика и мениджмънт “ с работни езици английски и немски език.

В три едноседмични курса по план " Ефективност на образованието в смесена и онлайн среда “, с сътрудници European Academy of Creativity, S.L. от Испания и Molinos de Viento от Нидерландия се включиха 9 учители от гимназията.

Първата и Втората група учители посетиха гр.Валенсия, Испания.

Тема на първия курс беше “Take the Best Teacher out of Yourself ". Учителите дискутираха върху създаването и използването на значими аспекти на ефикасното и дейното учене в класната стая;

Акценти бяха уменията за сравнение на образователното наличие в подтекст с приложимост на подобаващи методи; внедряване на тактики за обезпечаване на мотивация на всеки ученик; (про)активно справяне с зараждащи разстройства и спорове в класната стая.

Втората група учители концентрира вниманието си върху особеностите на “Blended-Learning-Connecting-Remote-and-Face-to-Face-Teaching ".

Участниците получиха практическо схващане за това по какъв начин да приспособяват и ползват съставни елементи на " обичайните “ и софтуерните запаси към действия на класа. Да оказват помощ на учениците да развият пълномощия като самостоятелност, сериозно мислене и възприятие за лична ефективност; ориентиране на учениците в разнообразни и разнородни процеси на мислене, основаване и образование.

Курсът включва и планиране на педагогичен действия благодарение на софтуерни принадлежности. Получаване на по–широко схващане за практиките, политиките и системите на обучение в другите страни, обработване на взаимно почитание, междукултурна осведоменост и вграждане на общи просветителни и обучителни полезности.

Трета група учители посетиха Амстердам, където се срещнаха с провокациите на тактиката за " Student-Centered Classroom: Teachers as Promoters of Active Learning.

Курсът показа способи, ориентирани към учениците, които да улесняват краткосрочната и дълготрайната им памет, сериозното мислене, уменията за решение на проблеми, възстановяване на самочувствието и мотивацията им. Представени бяха на практика решения, за поощряване учениците да формулират комплицирани въпроси, да дискутират, да създават рубрики и портфолиа.

Теоретичните познания бяха подкрепени от усвояването на на практика умения за нови способи на преподаване, като: Обърната класна стая, Обучение, основано на запитавания, Обучение, основано на проблеми, Инструкция, основана на проблем, Учене посредством откривателство.

" Учителите и учениците на комерсиалната гимназия ще не престават да влагат в своето професионално и личностно развиване “ бе единомислещото мнение на участниците по стратегия Еразъм +.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР