Тя е на 77 години, той на 82 години. Тя

...
</TD
>Тя е на 77 години, той на 82 години. Тя
Коментари Харесай

Двойка с 57-годишен брак от Благоевград разкри тайната на дългия семеен живот

Тя е на 77 години, той на 82 години. Тя е някогашна учителка, той дълготраен секретар на Народно читалище " Никола Вапцаров “ – Благоевград, притежател на редица ордени и оценки. Двамата дружно имат трима сина и четири внуци, всички те плод на 57-годишната им обич. Пред кореспондент на " Фокус “ Нели и Михаил Цоневи описаха, че тайната на дългия взаимен живот се крие в мощната обич, взаимните взаимни отстъпки, възприятието за комизъм и общите ползи. Семейството би трябвало да е по – скоро патриархално, споделя Михаил, само че добавя, че това в избрани обстановки и единият, и другият са " глави на фамилията “.

" До този миг не съм се замисляла за тайните на брака, само че може би всичко, което сме създали като промени е било за положително, с цел да се разбираме до в този момент. Ние с моя брачен партньор сме се допълвали, разбираме от подбив, правили сме компромиси. 57 години сме дружно. Искали сме децата ни да порастват в обикновено семейство, както желаят всички родители “, сподели Нели Цонева.

Възрастната дама посъветва младежите да внимават и да поддържат положителни взаимоотношения със своите сътрудници, с цел да им е крепко фамилията. Тя добави, че е значимо да се вършат отстъпки, само че също по този начин е хубаво и двамата да схващат от подбив.

Михаил Цонева от своя страна добави, че най – огромната загадка на дългия брак е любовта. Според него има ли я същинската обич, а не просто времена тръпка, нещата се случват. " Любовта би трябвало да се поддържа цялостен живот. Без това не може да се поддържа брака. Другото, което е значимо е, всеки да си знае мястото в къщата. Няма кой е " глава на фамилията “ и двамата са “, съобщи той.

Той уточни, че парите не би трябвало да са водещи в едно семейство, а взаимното почитание и отстъпките, които всеки прави. " Колкото човек е по – богат, коства ми се, че е толкоз по – разпръснат в нещата. Тя и бедността не е лесна, само че когато се почитат двама души, всичко се реализира “, акцентира Михаил Цонев.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР