Цената на тока за бизнеса достига 1500-2000 лв. за мегаватчас,

...
</TD
>Цената на тока за бизнеса достига 1500-2000 лв. за мегаватчас,
Коментари Харесай

Бизнесмен: Плащаме по 1500-2000 лв. за мегаватчас! Има опасност от масови фалити!

Цената на тока за бизнеса доближава 1500-2000 лева за мегаватчас, което заплашва работата на бранша, сигнализират от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация в писмо до министъра на туризма.  

Има заплаха от всеобщи банкрути

" Бизнесът се нуждае от предвидимост. Правим нашите планове и цени още от предната година. Целият удар се поема от хотелиерите и ресторантьорите. Това води неизбежно до трус в нашия бранш и всеобщи банкрути ", разяснява заместник-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Атанас Димитров.

По думите му туризмът предлага сложна услуга и към него са прикрепени доста други браншове на стопанската система.

" Това е доста значим бранш за България, стратегически. Формира към 13-14% от Брутният вътрешен продукт. Трябва с доста огромна грижа да се обръщаме към този бранш ", сподели Димитров пред .

България изостава и са нужни ограничения

Гостът е на мнение, че страната би трябвало да обърне особено внимание какво ще се случи с силата за в бъдеще, тъй като България изостава и са нужни ограничения.

" Парламентът би трябвало да влезе като трайна мярка при избран растеж на цените и страната да реагира с подкрепяне. Това е стратегическа политика. Хората в Народното събрание би трябвало да седнат и да помислят какво се случва с стопанската система на страната ", прикани Димитров.

Заместник-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация изясни, че след пандемията от Ковид-19 се следи стесняване на туристическия летен сезон - беше към два месеца, в този момент пада под 45 дни.

" Основният разход в бранша на хотелиерството и ресторантьорството е електрическата енергия. 2/3 от цената на продукта е електрическа енергия. Летните курорти не работят 12 месеца ", посочи Димитров.

Той акцентира, че неналичието на фрагменти е доста сериозен проблем - взимаме чиновници  от трети страни. Според него е налице демографски срив, само че няма съответни ограничения, които са ориентирани към стимулиране на раждаемостта, а хората, които се раждат в страната, образуват и потребителското търсене.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР