Трябват инвестиции в Стария град, конкурсът за директор не е

...
</TD
>Трябват инвестиции в Стария град, конкурсът за директор не е
Коментари Харесай

Деведжиева: В Стария град трябват инвестиции, не може да се строят само стадиони

Трябват вложения в Стария град, състезанието за шеф не е задоволителен. Това твърди Пепа Деведжиева, водач на партия КОД в Пловдив.

Ето и цялата й позиция:

" Чудесно е, че община Пловдив разгласи най-сетне , и се надявам, че претендентите ще имат положителни хрумвания за развиването на резервата. Но в случай че кметският екип не влезе в своите функционалности и не се погрижи за организацията на придвижването в Стария град и не задели нужния запас за възстановяване на инфраструктурата, и Господ да стане шеф, нищо няма да направи.

За да има туристи в Стария град, би трябвало да има какво да им покажем. А в този момент гледката е: разрушени калдъръми, течове и цялостни с коли улици до степен хората да не могат да си създадат една фотография до някоя от къщите, без на нея да се вижда и автомобил. Поставяла съм този въпрос неведнъж и от общината ми дадоха отговор, че нямат данни какъв брой души живеят в Стария град, с цел да се ревизира дали в действителност се съблюдава ограничаването на едно домакинство да се поставя единствено един пропуск за автомобил.

Атракция са занаятите, които с помощта на Регионалната занаятчийска камара може да се видят в някои къщи. Но общината популяризира ли ги? Състоянието на осветлението в Стария град е трагично, половината резерват тъне в мрак, а туризмът не се развива единствено в трите летни месеца, когато е ярко до късно. Не се поддържа на положително равнище и чистотата.

Кметът подлагаше на критика, че в обновената зона по бул. " Марица-юг " няма една тоалетна и от кое място човек да си купи вода и кафе. А в Стария град има ли? В предходния мандат на локалната власт имаше концепция общината да даде пространства, които да бъдат ремонтирани за сметка на наема и да се трансфорат в места, в които туристите да могат да си купят  пакетирана храна и питиета. Тя обаче беше изоставена.

Ако в община Пловдив не знаят по какъв начин се поддържат старините, дано погледнат Самоводската чаршия във Велико Търново, която като повърхност е безусловно една пресечка от Стария град, само че е поддържана и цялостна с туристи. Така че в Стария град трябват вложения, не може да се строят единствено игрища. И да задам риторичния въпрос: Трябва ли още веднъж да се провеждат митинги, за да стартира обгрижването на резервата? "
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР