Третото издание на ,,Ереван в Бургас по традиция донесе много

...
</TD
>Третото издание на ,,Ереван в Бургас по традиция донесе много
Коментари Харесай

Весело настроение и много танци с фестивала Ереван в Бургас

Третото издание на,,Ереван в Бургас " по традиция донесе доста въодушевление, танци и музика в слънчевата неделя. Акцентът в програмата бе цветното дефиле на всички участници по улица " Богориди ", което включи над 130 младежи. Това са самодейни и читалищни сформира от Бургас, Русе, Варна, Хасково, Комотини (Гърция) и Букурещ (Румъния).

" От името на цялото  управлението на Общината ви приветствам за чудесното събитие. Когато бургаската арменска общественост показа с нас за тази концепция, ние нямахме никакви подозрения по отношение на поддръжката, тъй като през културния разговор се съхранява идентичността и се основават другарства. ", показа в приветствието си Диана Саватева, зам. - кмет " Култура и изповедание ".

Пред паметника на признателните арменци бяха поднесени венци и цветя, а водещ на събитието бе журналистът и държавник Кеворк Дадурян, който през днешния ден чества имен ден.

Празникът продължи на открита сцена,,Охлюва “ с достоверна и модерна музика, песни и танци, а началото бе сложено с химните на България и Армения.

" Много се веселя да съм измежду вас. Виждам по какъв начин събитието се развива с всяка минала година. И Най-хубавото е, че арменчета и бългърчета се събират на една сцена. " сподели в приветствието си Вартануш Топкабашян, редактор на вестник " Ереван “, 

По традиция по време на фестивала бе ситуиран и благотворителен кулинарен базар, където гостите имаха възможност  да опитат достоверна арменска кухня.

" Искам да ви поздравя и да споделя, че в моя живот постоянно съм имал поддръжката и предаността на приятели-арменци ", сподели маестро Стефан Диомов.

Събитието се осъществя с финансовата поддръжка на Община Бургас по програмата за съфинансиране на Фонд Култура.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР