Това е важно, защото България трябва да покаже, че може

...
</TD
>Това е важно, защото България трябва да покаже, че може
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Отнемането на концесията на Лукойл на пристанище Росенец е по искане на ЕС

" Това е значимо, тъй като България би трябвало да покаже, че може да охранява по подобаващ метод външните граници на Европейски Съюз, в това число да затвори всевъзможни вероятни малки врати да се нарушават глобите и надлежно Русия да ги заобикаля “. Това сподели пред bTV, народен представител от ПП-ДБ във връзка идеята да се отнеме концесията на " Лукойл “ на пристанище " Росенец “.

" Това надалеч не е нова концепция, по нея се работеше още в 48-ото Народно заседание. Юли предходната година Европейски Съюз одобри следващия пакет наказания против Русия във връзка войната, която тя води в Украйна. В обсега на глобите бяха контракти за концесии на избрани активи. Концесията на " Росенец “ попадаше в този санкционен режим. По-късно служебното държавно управление на реши да приложи дерогация и да не ползва регламента при едно извънредно противоречиво състояние дали изобщо е допустима тази дерогация “, изясни депутатът от ПП-ДБ.

По думите ѝ това е причината 49-ото Народно събрание да подходи по-решително по този въпрос.

Относно цените на горивата тя разяснява, че повода да има високи цени у нас е неналичието на съответна конкуренция

Йорданова, която беше министър на правораздаването в кабинета " Петков “, разяснява и протичащото се във Висши правосъден съвет (ВСС).

" Казусът с избора на  като краткотрайно изпълняващ длъжността основен прокурор демонстрира дефицитите в прокуратурата и Висш съдебен съвет. Също по този начин сочи, че пълномощията на правосъдния министър би трябвало да бъдат по-ясно законодателно изяснени. Дали министър  ще апелира това определение на Върховен административен съд, ще забележим. Но за мен това демонстрира поредния законодателен недостиг. Едновременно обаче това демонстрира двойния стандарт на работата на прокурорската гилдия и Висш съдебен съвет “, разяснява Йорданова.

Според нея Прокурорската гилдия с вчерашното си решение отхвърля да приложи закона и блокира използването на механизма за следствие на основния прокурор.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР