Текущ ремонт на административната база на ОП Чистота“ и ОП

...
</TD
>Текущ ремонт на административната база на ОП Чистота“ и ОП
Коментари Харесай

Обновяват базата на Чистота и Градини и паркове

Текущ ремонт на административната база на Оперативна програма " Чистота “ и Оперативна програма " Градини и паркове “– това е част от третия стадий на плана на Община Пловдив " Повишаване на организационната, техническа и административна осигуреност за възстановяване качеството на градски зелени площи и откритите публични пространства в град Пловдив “, съфинансиран от Европейския фонд за районно развиване по Оперативна стратегия " Региони в напредък “ 2014-2020 година, " Обединена българска банка “ АД, ДЗЗД " Фонд за устойчиви градове “ и " Фонд за стабилно градско развиване “ ЕАД.

Идеята е да бъде нараснала организационната, техническата и административната осигуреност на двете общински предприятия за възстановяване качеството на екологичните ограничения, поддържане и облагородяване на градските зелени площи и откритите публични пространства.

" С осъществяването на плана ще предоставим на чиновниците на двете предприятия по-добри условия за поддържане на чистотата и зелените площи в града и надлежно ще бъде нараснало качеството на услугите “, разяснява зам.-кметът по екология, който през днешния ден на място се срещна със старта на строителните действия.

След извършената социална поръчка за реализатор е определена компанията " Корект Фактор “ ЕООД. Общата стойност на поръчката е 2 996 670 лева с Данък добавена стойност, а срокът за осъществяване е до 150 календарни дни.

Одобреното финансиране за целия план е 9,9 млн. лева, от които 5,84 млн. лева са съфинансиране от Европейския фонд за районно развиване по Оперативна стратегия " Региони в напредък 2014-2020 “. По плана към този момент беше закупена нова техника за " Чистота “ на стойност 3,1 млн. лева, а 3,7 млн. лева бяха вложени в модернизиране на автопарка на " Градини и паркове “.

С нова техника към този момент разполага и Оперативна програма " Зооветеринарен комплекс " – специфичен електрически автомобил за улов и кастрация на бездомни котки. Проектът е съфинансиран от Национален поверителен екофонд по " Инвестиционна стратегия за климата за поощряване потреблението на електрически транспортни средства “. Новият автомобил е изцяло беззвучен, не отделя нездравословни излъчвания и е оборудван за потребностите на екипа на комплекса.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР