Търсят се запазени снимки или кадри на паната, за да

...
</TD
>Търсят се запазени снимки или кадри на паната, за да
Коментари Харесай

Община Русе търси снимки или кадри на рисунките на бетонните пана на летището, искат да ги възстановят

Търсят се непокътнати фотоси или фрагменти на паната, с цел да се разбере какво е било нарисувано на тях в предишното

Община Русе иска да възстанови рисунките на бетонните пана на летището. Това стана ясно при визитата на представители на общинска администрация за инспекция на осъществяваните действия в региона. След огледа на пистата, на изграждащата се ограда и на постройката на терминала, кметът Пенчо Милков показа, че имат предпочитание да се възстановят изображенията, които са били на 4-те бетонни пана, ситуирани вдясно от входа на главната постройка.

Навремето идващите пасажери, след овакантяване на летището, са били посрещани точно от тези произведения. Сега, след толкоз години, изображенията не си личат и по тази причина сега се търси по какъв начин да се разбере какво е било нарисувано.

Ясно е единствено едно от изображенията, и то е на Пантеона на възрожденците. По непокътнати архивни фрагменти от 2010 година се вижда, че другото изображение на крайното ляво пано е било на крепостта Червен. Явно концепцията е била идващите пасажери да бъдат посрещнати с изображенията на 4-те най-важни културно-исторически обекта в региона на Русенска област.

Вече са водени кардинални диалози с представители на Дружеството на художници и ще се търсят варианти паната да бъдат възобновени, информира Русе Медиа.

Намеренията на Общината са да се облагороди пространството към постройката на летището и да се зацветят зелените площи. Ще се приказва и с Община Иваново за унищожаване на изсъхналите дървета от двете страни на пътя.

Ако някой има запазени снимки или фрагменти на паната край летището и може помогне за възобновяване им, може да се свърже с Община Русе.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР