Сумите за купуване на гласове са по-високи от тези на

...
</TD
>Сумите за купуване на гласове са по-високи от тези на
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР в Бургас: Сумата за купуване на глас е по-висока от преди

Сумите за пазаруване на гласове са по-високи от тези на предходните избори. Това сподели по време на брифинг в Бургас основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар, съобщи кореспондент на " Фокус ". Той участва на формалната гала по връчване на револвери, с които да се възобнови оръжейната система в Министерство на вътрешните работи. 

" Работим доста интензивно по отношение на изборния ден. В цялата страна се организират профилирани полицейски интервенции. До момента са формирани над 64 досъдебни производства по нарушавания, свързани с изборното законодателство, работим по над 350 оперативни сигнала. Обхванали сме целия контингент, за който имаме данни, че се занимава с този тип незаконна активност. До изборите и на самия избирателен ден ще организираме специализрани полицейски интервенции за попречване на активност, обвързвана с деформиране вота на жителите ", уточни гл. ком. Тодоров.

По отношение на схемите за пазаруване на гласове, основният комисар на Министерство на вътрешните работи съобщи, че се следят както класическите, по този начин и по-нови. " Сумите са по-високи от това, на което сме привикнали – 100-150 лв.. Работим по всяка една от схемите. Има данни тук-там и за корпоративен избор, и за даване на обществени услуги от някои администрации. Наблюдават се и класическите лихварски опрощавания на вноски, както и предоставяне пари на ръка ", добави гл. ком. Тодоров.

По думите му профилът на купувача съответствува с този на лицата от престъпния контингент, които се занимават с различен тип закононарушения. " С акцизни артикули, лихварска активност, разпространяване на опиати. Просто в този миг се занимават и с активност, обвързвана с нарушение на изборното законодателство ", добави основният комисар на Министерство на вътрешните работи.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР