СУ Никола Вапцаров традиционно отбеляза Деня на розовата фланелка с

...
</TD
>СУ Никола Вапцаров традиционно отбеляза Деня на розовата фланелка с
Коментари Харесай

Розово сърце във Вапцаров против тормоза в училище

СУ " Никола Вапцаров " обичайно означи Деня на розовата фланелка с разнообразни мероприятия. Учениците от начален стадий, пети и шести клас образуваха едно огромно сърце в двора и всички дружно споделиха " НЕ на насилието и издевателството ".

Представителите на ученическия съвет описаха историята на този ден и създадоха табла с разнообразни положителни послания.  Изпълняващият краткотрайно длъжността шеф на учебното заведение Дора Кирова приветства концепциите и поддържа идеята.

Денят за битка с издевателството в учебно заведение или както е по-известен Денят на розовата фланелка се отбелязва в последната сряда на месец февруари. Той носи началото си от случай, станал в учебно заведение в канадска провинция Нова Скотия.

При разкриване на образователната година през септември 2007-ма година по-големите възпитаници са се подигравали и тормозили един деветокласник по тази причина, че пристигнал на учебно заведение с розово поло. На идващият ден двама негови съученици – Дейвид Шепърд и Травис Прайс вземат решение в символ на взаимност да купят и разпространят измежду съучениците си 50 розови тениски в поддръжка на унизеното момче. Тази тяхна самодейност бързо става известна и измежду учениците от други учебни заведения и единствено четири години по-късно към един милион деца от над 25 страни означават този ден с разнообразни прояви.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР