Студентската общност към Югозападния университет Неофит Рилски“ – Благоевград днес

...
</TD
>Студентската общност към Югозападния университет Неофит Рилски“ – Благоевград днес
Коментари Харесай

Студентската общност към ЮЗУ Неофит Рилски: Информацията за фалшиви дипломи и нарушения в нашия университет не е вярна и не отговаря на истината

Студентската общественост към Югозападния университет " Неофит Рилски “ – Благоевград през днешния ден даде конференция, в границите на която бе показано мнение на студентите, обвързвано със свадите, разразили се около висшето образователно заведение в последните месеци, съобщи кореспондент на Blagoevgrad24.bg .

Виктор Василев, който е студент в четвърти курс в компетентност " Право “ към Правно-историческия факултет на университета и ръководител на студентския съвет уточни, че днешното изказване е предизвикано от появилите се изявления в онлайн пространството, по отношение на престижа на университета и издадените дипломи.

" Във връзка с появилите се в медийното пространство изявления, по отношение на издаването на подправени дипломи и нарушавания в нашия университет и от нуждата от полагането на нови изпити, от името на студентската общественост към ЮЗУ " Неофит Рилски “ - Благоевград заявяваме изрично и ясно, че по този начин поднесената информация не е вярна и не дава отговор на обективната истина. Съдейки от показаните документи от извършената инспекция в университета, излиза наяве, че тя е почнала със заповед на министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков при започване на месец декември 2023 година. В заповедта не се показва кой факултет и кои специалности ще бъдат обект на инспекцията, като даже не се дава самия сигнал, от който стартира. Назначената комисия е проверила образователната документи на специалности от Правно-историческия факултет. И през месец януари 2024 година на уеб страницата на Министерството на образованието и науката се появява информация, че цялата документи в Правно-историческия факултет на ЮЗУ " Неофит Рилски “ се води не прецизно и неточно. За нас като студенти е притеснително, че се демонстрира сходно преднамерено отношение към университета, в който сме избрали да се образоваме. Лично сме наранени и от отношението на медиите, които през последните дни популяризират погрешна информация, че приключили студенти ще би трябвало още веднъж да се явяват на изпити и че издадените дипломи са подправени. Обидно е и провеждането на изявленията под надпис " Фалшиви адвокати “ “, написа още в мнението на студентската общественост.

Василев побърза да успокои всички студенти, без значение дали са някогашни ученици на университета или сегашни такива, че техните изпити са законни и няма да се наложи още веднъж да поставят изпити.

" Обръщаме се към всички кандидат-студенти: Изберете Югозападния университет " Неофит Рилски “, по този начин, както ние сме го избрали, тъй като сме уверени, че тук получаваме качествено образование и ще имаме успешна реализация “, добави той.

Василев акцентира, че всички тези неща, които се случват във висшето образователно заведение се отразяват отрицателно както върху студентите, по този начин и върху образователния развой.

Студентската общественост към Югозападния университет изиска среща с министъра на образованието и науката в оставка, като го приканиха да посети висшето образователно заведение. Освен това младежите насочиха зов към медиите да спрат да разгласяват погрешна информация. Студентите направиха и послание към подателя на сигнала, след който стартира инспекцията, а точно доцент доктор Стефан Дечев.

" Доц. Дечев обикаля всички телевизионни студиа, върви на изявленията, само че нито една телевизия не го попита за какво в последните дни се приказва, че той има близки родствени връзки с лица, заемащи висши държавни длъжности. Ние студентите се питаме дали тази му родствена връзка не е оказала някакъв напън. Ще помолим доцент Дечев да престане да приказва неистини, лъжи и да всява спекулации в българското общество, по отношение на Югозападния университет " Неофит Рилски “. Всеки един студент може да ви подсигурява и да ви каже, че тук няма подправени изпити и подправени оценки. Всяка една оценка е предпазена с учене и с полагане на изпити “, акцентира Василев.

Припомняме, че през миналата седмица ректорът на висшето образователно заведение проф. Николай Марин даде първата си конференция, в която изрично съобщи, че подправени изпити и нелигитимни дипломи в университета няма. Преподаватели и чиновници в ЮЗУ " Неофит Рилски “ пък направиха флашмоб, чието обръщение беше " Ние не сме нарушители “.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР