Студенти са възмутени от високите цени на артикули, продаващи се

...
</TD
>Студенти са възмутени от високите цени на артикули, продаващи се
Коментари Харесай

Студенти бесни заради цените в заведение в Пловдив

Студенти са възмутени от високите цени на продукти, продаващи се в близкото кафене пред Новата постройка на Пловдивския университет " Паисий Хилендарски ", разбра  Plovdiv24.bg.

Младите хора дефинират цените там като " умопомрачителни " и даже голословни за моментната пазарна стопанска система. Наясно са, че всеки частен бизнес ги дефинира самичък за себе си, само че считат, че обстановката е не допустима.

" Вода " Девин " 0.5 литра в " Метро " при закупуване на 6+ стека е 0.52 лева без Данък добавена стойност. Заведението получава всекидневно зареждане на едро т.е цените са още по-ниски. Цената е увеличена единствено 284% или съвсем 3 пъти, за по-кратко. ", споделят те.

Студентите считат, че този ти надценки са аморални за единственото заведение на територията на кампуса и наоколо до него.

Според тях неналичието на конкуренция не дава право цените на стоките да са безумно увеличени, дори в противен случай - студентите не разполагат с доста средства, единствено издържат се и би следвало най-малко цените на водата и кафето да бъдат в рационални граници.

От разказите им разбираме, че в съответното кафене постоянно младежи стават " цел " на притежателите и се сблъскват с непочтено, жестоко и надменно отношение.

За тях позитивен образец по отношение на положително обслужване и конюнктура остават кампусът на МУ Пловдив, както и заведенията наоколо до постройката на ректората на ПУ.

" Липсващите касови бележки даже няма да разясня. Това си е норма за този отрасъл, само че пък го намирам за една концепция по-нагло, когато се случва в заведение на територията на академични кампус. В този кампус е мястото, на което бъдещето на нацията ни би трябвало да получава образец. А това бъдеще какво получава? ", декларира студент.

Недоволството на студентите нараства всеки ден и те съвсем ежечасно споделят прекарвания свързани с въпросното кафе в обществените мрежи.

" Отвратена съм от тази подигравка на кафене. И съм съгласна с Вас. Надявам се подписката ни, апелите ни, както и уважението към студентите да надделее над неудобството от анулиране на контракта с въпросните притежатели. ", споделя консуматор.

" Подкрепям всичко написано и се включвам с една преживелица, на която станах очевидец. Влизат две девойки и единствено едно от двете си купи нещо от кафето, другото очевидно беше влезнало единствено за компания, при което допускам притежателя и се навика да излиза щом нямала да си купува нищо.

Момичето се мръдна 2 метра обратно, при което последва едно крещене, по какъв начин пречила на тяхната работа и по какъв начин може да се държи толкоз безочливо да влизала някъде без да купува нищо и единствено да гледа. ", добавя различен.

Студентите са подели подписка, с която да показват на управлението на Университета ограничения свързани с дадения проблем.

От обществените мрежа разбираме, че неотдавна се е случил случай с един от студентите. Момчето е било обществено унижено от притежателя на заведението, който си е разрешил да му крещи, и по-късно да е изритал стола, на който е седяло момчето. Вследствие на това последният е паднал на земята.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР