Строително-ремонтни дейности на една от старите къщи с архитектурна стойност

...
</TD
>Строително-ремонтни дейности на една от старите къщи с архитектурна стойност
Коментари Харесай

Подготвят за нов живот красива къща на емблематично място в Пловдив

Строително-ремонтни действия на една от старите къщи с архитектурна стойност притегли вниманието на  Plovdiv24.bg. Сградата се намира в подножието на Небет тепе, под Античния спектакъл до Тунела на бул. " Цар Борис III Обединител ".

Районният кмет изясни особено за редакцията ни, че активността на строителната бригада е обвързвана с обезопасяване на къщата, която години наред се е саморазрушавала. Покривът е злепоставен от десетина години, а при всеки дъжд водата тече и вътре.

От прилежащите парцели има многочислени тъжби през годините, че прекосяването наоколо е рисково за хората.

Сградата е отчасти общинска благосъстоятелност, а неотдавна даже пристройката се е отделила от главната постройка. След наставление на НИНКН районната администрация е подхванала дейности за непълен ремонт на рисковите детайли, до степен, че да се обезпечи градивна здравост. 

изясни, че къщата е със предпазен статут, като първоначално се прави само корекция и подсилване, тъй че да е безвредно за хората.

По думите му регион " Централен " може да направи и план за възобновяване, стига Община Пловдив да разпореди това. Той не уточни какво тъкмо се планува да бъде предназначението на постройката, само че предложи поради мястото, на което се намира, да е обвързвано с просвета.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР