Строителната компания ИСА 2000 ЕООД ще прави реконструкцията и разширението

...
</TD
>Строителната компания ИСА 2000 ЕООД ще прави реконструкцията и разширението
Коментари Харесай

Най-после! Има избран изпълнител за големия ремонт на Голямоконарско шосе

Строителната компания " ИСА 2000 " ЕООД ще прави реконструкцията и разширението на " Голямоконарско шосе ". " Току-що подписах решението за избор на реализатор " - заяви за Plovdiv24.bg заместник-кметът по строителство и вложения.

" ИСА 2000 " е подала оферта за осъществяване на дейностите за 15 590 462,13 лева без Данък добавена стойност, а цената с Данък добавена стойност е 18 708 554,56 лева Фирмата е единствената от тримата претенденти, която е подала ценова оферта. Останалите две компания, достигнали до финала на процедурата, са " Парсек груп " ЕООД и " Европейски пътища " АД, само че те не са подали ценови оферти.

Конкурсната комисия в община Пловдив е прегледала офертата на " ИСА 2000 " и е открила, че дава отговор на всички условия. Ако няма обжалване в Комисия за защита на конкуренцията, работата може да стартира още до края на годината, добави зам.-кметът Райчев.

Обществената поръчка е за реорганизация и уголемение на " Голямоконарско шосе " на територията на община Пловдив от бул. " Дунав " до землищната граница с община " Марица " (до транспортен възел Царацово). За дейностите има утвърден план, който включва повреждане на остаряла пътна и тротоарна настилки и създаване на пътна структура, бордюри, тротоари, велоалеи, слагане на отвесна сигнализация и хоризонтална маркировка, обезпечаване на налична среда за хора с увреждания, ново кръгово кръстовище, локали и други.

Ще бъдат построени канализационни връзки за нови улични отоци, монолитни отводнителни улеи и отводнителни бордюри, замяна на остарели капаци за ревизионни и дъждоприемни шахти, създаване на нови дъждоприемни и ревизионни шахти, полагане на нови водопроводни и канализационни тръби, тротоарни спирателни кранове и пожарни хидранти, замяна на сградни водопроводни и канализационни отклонения, а където е належащо ще се изградят нови такива. Предвидено е да се направи напоителна система. 

Целта на плана по част " Електрическа " е реорганизация на съществуващо уличното осветяване, която ще включва ремонт на всички наранени от реконструкцията остарели съществуващи стоманенотръбни стълбове и осветителни тела с натриеви лампи високо налягане и тяхната подмяна с  енергоефективни LED улични осветителни тела, които ще бъдат инсталирани върху нови горещопоцинковани стоманени стълбове.

Предвижда се монтаж на нови кабелни разпределителни касети и полагане на нови захранващи кабели за уличното осветяване, както и създаване на новопроектирана силова и слаботокова тръбна канална мрежа, съдържаща KOPOFLEX тръби (или еквивалентни) с несъмнено сечение и в избрана настройка за реконструираните сектори. Предвидено е да се извърши подсилване и изместване на съществуващи кабелни линии за ниско напрежение 1кV и на слаботокови информационни мрежи- благосъстоятелност на БТК, което ще се реализира посредством скъсване на съществуващи кабели, полагане на нови и свързването им чрез монтаж на кабелни съединителни муфи.

Предметът на публичната поръчка ще се извърши в сходство с техническите спецификации, дадените планове по съответните елементи, изискванията на контракта и настоящото българско законодателство за строителство и въвеждане на градежите в употреба.

Всички действия би трябвало да се изпълнят за две години. Средствата за строително-монтажните работи са обезпечени от страната и са в размер на 18 милиона лв.. За тази година са планувани 9 милиона, половината от които към този момент са преведени на община Пловдив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР