Строителите бързат да покрият Концертната зала преди започването на есенните

...
</TD
>Строителите бързат да покрият Концертната зала преди започването на есенните
Коментари Харесай

Бързат с покрива на Концертна зала преди дъждовете

Строителите бързат да покрият Концертната зала преди започването на есенните дъждове, предава Plovdiv24.bg .

Както към този момент съобщихме, предишния месец по  рекомендация на компанията, осъществяваща строителния контрол. При разчистването на обекта са открити непредвидени промени в структурата, които заплашват бъдещата постройка. 

Конструкцията на постройката е мощно амортизирана и не дава отговор на актуалните условия срещу трусове. Това постанова преправка на плановете за подсилване на постройката. Освен това при разчистването строителите са се натъкнали на стъклена вата, която пък наложително би трябвало да се в профил, защото е карцерогенна. 

Времето, до момента в който се преправят плановете, се употребява, с цел да се направи нов покрив. Така след правене на документите строителите ще могат да възобновят същинската си работа. 

Припомняме, че дълго чаканият ремонт на Концертна зала в Пловдив стартира през ноември 2023 година Преди това два пъти бяха обявявани и прекратявани публични поръчки. Настоящата процедура на стойност 10 090 679,70 лева без Данък добавена стойност, обезпечени от страната, беше извоювана от компания " Заечки " ЕООД от Петрич. Проектът за реконструкцията е на архитектурна организация " Братя Кадинови " ЕООД, които правят и авторския контрол. Строителният контрол се реализира от " План инвест Пловдив " ООД. 

В обсега на публичната поръчка е включено изцяло реновиране на съществуващото театрално пространство, в това число прилежащите трактове, създаване на нова оркестрина, както и четири броя преносими театрални платформи, които имат за цел обезпечаването на нови театрални и театрални благоприятни условия за образуване на актуален вид представления.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР