Стотици бургазлии в неравностойно социално положение и тази година ще

...
</TD
>Стотици бургазлии в неравностойно социално положение и тази година ще
Коментари Харесай

Проверяват доходите на заявилите участие в програма Топъл обяд в Бургас

Стотици бургазлии в неравностойно обществено състояние и тази година ще получават топъл обяд, единствено че откакто разкрият данъчно-осигурителната им информация. Това е едно от условията на Община Бургас, с цел да бъде тествано дали хората, които желаят да получават безвъзмездна храна, в действителност са в потребност.

6 групи ще имат опция да се възползват от помощи под формата на храна и тази година. Според шефа на Дирекция " Социални действия и опазване на здравето " Мая Казанджиева заявление и декларация са документите, нужни за кандидатстване. " Те се изискват за всички общини, които са бенефициент. В декларацията би трябвало да се заявява фамилно състояние и да се съобщи единодушие за даване на данните си от Национална агенция за приходите за стаж и приход. Проверката се прави по длъжностен път ", изясни пред NOVA тя.

По думите ѝ програмата е ориентирана към лица без приходи, бездомни, хора с увреждания или изпаднали във краткотрайна спешна обстановка. " Новост е, че право на топъл обяд имат и хора със статут на краткотрайно пребиваващи у нас ", разкри Казанджиева.

Валентина Станкова е шеф на обществения патронаж и споделя, че 83 лица са включени понастоящем в програмата. " Няма непозволено възползвали се, има хора, които подават заявление, само че са с прекомерно високи приходи и те са отхвърлени. Нуждаещите се получават чорба, главно ядене и един път седмично десерт. До дома се дава храната, тъй като множеството хора са мъчно преносими ", уточни тя.

Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР