Стартът на довършването на последните 150 метра от Брезовско шосе

...
</TD
>Стартът на довършването на последните 150 метра от Брезовско шосе
Коментари Харесай

Довършването на последните 150 метра от Брезовско шосе се отлага

Стартът на довършването на последните 150 метра от " Брезовско шосе " се отсрочва за след края на образователната година, научи Plovdiv24.bg .

Участъкът включва терена на археологическия обект Плоска селищна могила Яса тепе 1., откакто археолозите получат открит лист да възобновят изследванията си. Община Пловдив би трябвало да подписа анекс с компанията реализатор и чак по-късно археолозите да влязат в обекта.

" Изчакваме да минат абитуриентските балове и към 15 юни ще го затворим отново " - сподели за медията ни заместник-кметът по строителство инж..

Ремонтът по " Брезовско шосе " е част от огромния план за Водния цикъл на Пловдив, който е на обща стойност към 150 милиона лв.. На " Брезовско " се поставят големи тръби за Северния обходен колектор, подменя се водопроводът и цялата подземна инфраструктура. Ако по линеен график една тръба се поставя за един ден, тук става за 20-тина дни, защото първо се разкопава, след това археолозите вършат изследванията си и чак по-късно идват строителите. 

В комплект с " Брезовско шосе " върви и реконструкцията на бул. " Дунав ". Северното платно там от дълго време е изцяло готово с всички подземни връзки. Остава единствено преасфалтирането на южното платно в сектора сред улица " Победа " и бул. " Васил Априлов ". Това, съгласно изчисленията на зам.-кмета Пашов, може да се случи за 20-тина дни, защото в правата няма подземна инфраструктура. 

Ремонтът на " Дунав " - " Брезовско шосе " се реализира с пари от съфинансирането, обезпечено от община Пловдив. Работата би трябвало да приключи най-късно до Коледа, като в този период е планувано и време за премахване на възможни забележки по осъществяването.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР