Стадион Пловдив е многофункционален стадион в Пловдив, България. В момента

...
</TD
>Стадион Пловдив е многофункционален стадион в Пловдив, България. В момента
Коментари Харесай

Вижте как известна фейсбук страница описа стадион Пловдив - преди и сега

Стадион " Пловдив " е многофункционален стадион в Пловдив, България. В момента се употребява най-много за шампионати по лека атлетика. Стадионът побира 55 000 фенове. Стадионът е издигнат през 1950 година

Първоначално стадионът е имал потенциал към 30 000 фенове и е имал осветяване. Към края на 80-те години на предишния век стартира забележителен план за ремонт и разширение, само че в никакъв случай не е приключен заради липса на финансиране.

Сегашното положение на стадиона е тежко, без лиценз на УЕФА, без осветяване и единствено няколко мача, изиграни там (предимно младежки отбори). Това е единственият стадион в България с двуетажни трибуни.

Най-големите събития, извършени на стадиона, бяха концерт на Лепа Брена през 1990 година, концерт на " Металика " през 1999 година, и Световното състезание по лека атлетика за юноши и девойки през 1990 година.

Така фейсбук страницата FootballStorycast представи в обществената мрежа стадион " Пловдив " през вчерашния ден.

Plovdiv24.bg прави следните разяснения: концертът на Лепа Брена в града под тепетата бе на стадион " Христо Ботев ". Освен " Металика " концерти на Голямата къща са имали Драгана Миркович и, който пя пред претъпкани трибуни. В момента е руина, а Спартак Пловдив играе тук домакинските си мачове от В група.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР