Специалистите от Националната мобилна група за психологическа подкрепа на МОН

...
</TD
>Специалистите от Националната мобилна група за психологическа подкрепа на МОН
Коментари Харесай

МОН разкрива линия в Пловдив, която да е в помощ на учителите при случаи на насилие 

Специалистите от Националната мобилна група за психическа поддръжка на МОН ще съветват учители и шефове на учебни заведения и детски градини по какъв начин да постъпват в случаи с деца в риск, риск от принуждение или в спешни обстановки.

По самодейност на министъра на образованието и науката проф. е основана организация във всеки от шестте центъра за психическа поддръжка към МОН, които работят в страната – в София-град, Велико Търново, Пловдив, Стара Загора, Варна и Бургас, да се одобряват сигнали и да се разискват съответни случаи от българските учебни заведения.

Целта на тази мярка е да се подкрепят учителите да защитят деца в риск като подават навреме сигнали, с цел да се окаже нужната поддръжка. Заедно с това те ще могат да разискват настоящи обстановки и помощ за намиране на най-верните решения в тях. Ще се оказва и методическа поддръжка за различаване на белези от психическо или физическо принуждение измежду учениците.

До това решение се стига след няколко случая в страната, при които учители споделят, че се усещат оставени сами в спешни обстановки. Очаква се мярката да бъде от огромна поддръжка за по-малки и отдалечени учебни заведения, в които няма непрекъснато назначени психолози.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР