Спектакълът “Одисей на Драматичен театър – Пловдив ще открие големия

...
</TD
>Спектакълът “Одисей на Драматичен театър – Пловдив ще открие големия
Коментари Харесай

Пловдивският Одисей ще открие световен театрален фестивал

Спектакълът “Одисей " на Драматичен спектакъл – Пловдив ще открие огромния сценичен фестивал " МITEМ " този април в Будапеща, научи Plovdiv24.bg от формалната страница на театъра.

Постановката на Диана Добрева е избрана в формалния уебсайт на събитието като " замайващ театър “.

Един от най-престижните международни театрални фестивали ще се организира на 6 април в Националния спектакъл в Будапеща, Унгария.

" Мащабът и значимостта на пробива на българския спектакъл и на Диана Добрева блестящо се обрисуват на фона на цялостната стратегия на фестивала, включваща продукции на най-значимите имена в международната театрална постановка като Римас Туминас, Ян Фабр, Алесандро Сера, Теодорос Терзопулос.

Диана Добрева основава епичния театър " Одисей “ като главно знаково събитие при семейството на Пловдив като " Европейска столица на културата “ през 2019 година.

Представлението е притежател на Големите награди за театър и постановка на Фестивала на античната драма " Стоби “ във Веселс, Северна Македония през 2022 година. ", допълват от театъра. 

Преди година " Коприна “, който е различен театър на Диана Добрева и Драматичен спектакъл - Пловдив, за първи път бе включен в формалната селекция на Световната театрална олимпиада в Унгария и бе посрещнат с същинска стихия от овации.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР