Служители на затвора и ареста в Пловдив излязоха на мълчалив

...
</TD
>Служители на затвора и ареста в Пловдив излязоха на мълчалив
Коментари Харесай

Служители на затвора и ареста в Пловдив излязоха на мълчалив протест

Служители на пандиза и ареста в Пловдив излязоха на безмълвен митинг. Към демонстрацията на ССЗБ се причислиха и техни сътрудници от СФС на Министерство на вътрешните работи. Исканията на двете синдикални организации са идентични - увеличение на работните заплати, съобразено с инфлацията, и връщане на 24-часовите наряди като най-удачен режим на работа, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Ето какво сподели пред камерата ни ръководителят на синдикалното сдружение в пловдивския арест Юри Корнов: 

" Искаме да се върнат 24-часовите наряди. Да има също 8- и 12-часов режим на работа. Щатът е непълен, има дефицит на фрагменти и има и отлив. От началото на годината са напуснали 50 индивида. Назначени са 35 нови, само че те действително ще стартират работа след 10 месеца, защото са в обучителен интервал.

Не сме получавали работно облекло за 2022 година То е под всякаква рецензия - след третото пране все едно е употребявано една година. Обувките също - сътрудници се оплакват, че кубинки от 118 лв. се разлепят на втория ден. Сега чакаме да забележим дали ще е същата компания.

Надяваме се да има разговор с властта, към този момент има монолог. Ние си изричаме нашите претенции, министърът споделя, че всичко е наред в арести и затвори, няма проблеми, има огромно икономисване на изключителния труд, само че за сметка на сигурността в арестите и пандизите и за сметка на отпуските на сътрудниците и преумората. Пътуват двойно повече до местата за работа, това е разход за гориво на сътрудниците, някои пътуват от по-далече. С тоя разход на средства на нас също ни падат заплатите. 

Смятаме, че най-удачния метод на работа в пандизите е 24-часовия режим, тъй като захващаш деня от сутринта, завършваш го на другия ден и предаваш дежурството. Не знам за какво нашите министри взеха решение, че 12-часовият режим е сполучлив единствено по едно наставление на Европейската комисия по изтезанията, за да се понижи изключителния труд. 

Заплати - настояваме да се индексират заплатите по отношение на инфлацията. "

Красен Властанов, член на УС на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи и ръководител на сдружението към пожарната в СФС на Министерство на вътрешните работи, добави:

" Ние сме партньорска организация на сътрудниците от пандизите и изцяло поддържаме тяхните претенции, защото те са напълно обществени. Заради тази излагация цената ще се заплати от цялото общество - не може сътрудници, които работят на терен и съставляват страната, страната да не застава зад тях, те да се усещат спокойни и да могат да си правят професионално дилемите, които им са сложени, да извършват служебните си отговорности.

При нас също има хора, които напущат. Проблемът с униформите също стои при нас. Проблемите са безусловно идентични в двете министерства. ".

Още за митинга гледайте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР