След тежките инциденти с блъснати пловдивчани на пешеходни пътеки през

...
</TD
>След тежките инциденти с блъснати пловдивчани на пешеходни пътеки през
Коментари Харесай

След двата смъртни случая на пешеходни пътеки в Пловдив, Слави Георгиев с предложение

След тежките произшествия с блъснати пловдивчани на пешеходни пътеки през последните дни общинският консултант прикани общината да бъде деен участник в натовареното придвижване по пътищата на града.

" Ролята на булевардите е да обезпечат безопасно преминаване, както на колите, по този начин на пешеходците, по този начин и на велосипедистите. За страдание, единствено през последните няколко дни сме очевидци на две жертви и голям брой ранени. Много хора използват булевардите, не по тяхното предопределение ", означи Георгиев.

Той акцентира, че общината не би трябвало да бъде пасивен наблюдател в тези процеси, а би трябвало да бъде активен участник в модериране на придвижването.

" Това може да се реализира посредством така наречен повдигнати пешеходни пътеки.  В града ни има не повече от пет повдигнати пътеки, които са извънредно незадоволителни. В същото време имаме няколко български градове, в които голяма част от техните пешеходни пътеки към този момент са повдигнати. Повдигнатите пътеки спасяват живот! ", сподели общинският консултант. 

Според него Община Пловдив би следвало да построи своя специална стратегия, която да влага пешеходните пътеки да бъдат повдигнати.  По този метод скоростта на преминаващите автомобили ще бъде понижена.

" Пловдивските булеварди повече не трябва да бъдат скоростни прави за нощни състезания и бързащи мотористи. Ангажирам се с това общината да изработи своя специфична капиталова стратегия, която да направи, по този начин че по-голямата част от нашите пешеходни пътеки да се повдигнат ", съобщи.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР