След тежката катастрофа с румънския автобус на пътя Велико Търново

...
</TD
>След тежката катастрофа с румънския автобус на пътя Велико Търново
Коментари Харесай

Фирмата превозвач на румънския автобус, катастрофирал между Русе и Велико Търново, е изрядна

След тежката злополука с румънския рейс на пътя Велико Търново - Русе една от версиите за случая е неприятната настилка и неналичието на знаци по правата, на която пътните произшествия са всекидневие.

Вчера огледи на място направиха специалисти от организацията за сигурност по пътищата, които откриха нередности. По-късно от АПИ споделиха, че непълен ремонт на пътя е осъществен през юли. Срокът за дотъкмяване на ремонтите е края на август, по тази причина още няма положена и маркировка.

Снощи на място дойде зам.-транспортният министър Николай Найденов, с цел да координира дейностите сред българските и румънските управляващи.

" Поднасяме съболезнования на околните на починалите. Вицепремиерът Христо Алексиев сътвори незабавна организация и координира работата на всички стани по изясняване на събитията на злополуката. работим с румънската страна по извеждането а всички румънски жители от България. Министерството на превоза, в лицето на " Автомобилна администрация " работи и досега. Намерени са елементи от тахографа, които бяха предадени на следствените органи ", разяснява Найденов.

Превозвачът е лицензиран и рейсът е вписан в лиценза, по този начин е към сегашния миг нямаме терзания с редовността на документите на превозвача. Ако се потвърди, че пътят е повода за нещастието, ще предприемем съответните дейности, съобщи заместник-министърът

Във великотърновската болница за лекуване остават двама турски жители - тяхното положение е устойчиво.

Според експертите и пътуващите неприятната настилка е една от главните предпоставки за произшествия.

" Пътят е под всяскава рецензия - няма маркировка, няма знаци, той се прави на парче. Носещият филм на асфалта е изхабен и се хлъзга доста. Това е натоварен интернационален път и възприятието за безотговорност у задграничните водачи е доста огромно ", сподели Красимир Иванов, който е автоинструктор от Велико Търново.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР