След побоя над служителка на Автогарата в Русе работещите там

...
</TD
>След побоя над служителка на Автогарата в Русе работещите там
Коментари Харесай

В мизерия и грабежи е затънала автогара Русе

След побоя над служителка на Автогарата в Русе работещите там упорстват за следващ път да има жива защита. В момента единствените ограничения за сигурност са видеокамерите, диспечерът, портиерът на бариерата и СОТ, предаде Русе Медиа. Вчера вечерта малко преди среднощ 57-годишна жена е била пребита от 49-годишен мъж, който е лежал в пандиза. След нападението той е избягал, само че е издирен от полицията и арестуван за 24 часа. Жената е настанена в Неврохирургия с мозъчно разтърсване.

Колежка на потърпевшата споделя, че тя е била унизена и преди от въпросния мъж. " Преди няколко дни сподели, че желае да напусне работа, тъй като се тормози от този човек и аз я помолих да не го прави, за което скърбя в този момент. И това не е индивидуален случай, предишното лято имаше побоища, мизерии, бяха ограбили диспечера на такситата “, изяснява Силвия Маринова.

 

Тъй като на Автогарата няма жива защита, вътре спят клошари, бездомници, мирише неприятно и нито пасажерите, нито работещите могат да се усещат в сигурност. По думите на Силвия Маринова шефът е декларирал, че няма пари за защита. А обектът работи непрекъснато, защото има пътуващи хора, идват рейсове по интернационалните линии.

Пострадалата жена е била нападната в багажното поделение, където е хапвала и гледала телевизия. Шефът й Станимир Славов описа, че нападателят непрекъснато тормози чиновниците му. " Идва, къпе се вътре, употребява тоалетната гратис. Казва, че бил в пандиза и полицията нищо не можела да му направи. Държи се като пехливанин. Тормозил е и касиерките “, споделя Славов. По отношение на защитата, напътствията от управлението на Автогарата били: " Ако има нещо, обаждате се на диспечера и той движи работата “. В дадения случай потърпевшата е стигнала до диспечера, цялата в кръв, и той е подал сигнал в полицията. През това време нападателят е избягал.

Работещите на Автогарата упорстват да се назначат охранители, които да наблюдават за реда, спокойствието и сигурността на чиновници и пасажери.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР