След писмо на родители, постъпило в Община Пловдив, местната администрация

...
</TD
>След писмо на родители, постъпило в Община Пловдив, местната администрация
Коментари Харесай

Община Пловдив: До месец започваме строителството на нова сграда на ОУ Княз Александър I

След писмо на родители, постъпило в Община Пловдив, локалната администрация осведоми, че Хуманитарна гимназия " Св. Св. Кирил и Методий “ е измежду целите на общината, районното кметство и обществеността.

Благодарение на консенсуса по тази тематика, последните години се води целенасочена и поредна политика за нейното изцяло възобновяване. Разчита се на финансиране по две линии – за нова постройка и реституция и ремонт на съществуващата, която е монумент на културата. Общинската администрация разчита и на високата ангажираност на двамата шефове на учебните заведения, помещаващи се в постройката, че с грижата на положителни стопани и държавната прехрана, която получават, ще основат и по-високо равнище на поддръжка. Строителната дирекция на общината чака подписването на контракт с реализатор на новата постройка, планувана за ОУ " Княз Александър I “, след което работата може да стартира до месец.

В пояснението до родители излиза наяве и за какво гимназията не попада измежду 9-те учебни заведения, които са подадени за финансиране по Плана за възобновяване и резистентност.

" В изискванията на Плана е в тях да попадат обекти - I и II група, по отношение на заложените критерии. Хуманитарната гимназия в Пловдив, съгласно изискванията в МОН, е обект III-та група. Администрацията не е пропущала опция за финансиране, за която да не е кандидатствано, само че за жалост нуждаещите се от ремонт и рехабилитация просветителни обекти са над 140 “, се споделя още в отговора.

Припомняме на обществеността, че има определена компания реализатор за замяна на покрива, реставрацията и консервацията на фасадата, замяна на дограмата, която към този момент направи оглед на постройката и изготви график на работата си. Тя ще е в най-активен интервал през летните месеци. Предвиждат се и 3 млн. лева в новия общински бюджет, с които да се съфинансират дейностите.

На този стадий има подписан контракт сред Министерство на културата в лицето на предходния министър и регион " Централен “ за финансиране в размер на 2,7 млн. лева, от които 1, 970 млн. към този момент се преведени за започване на реставрацията.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР