След като темата за състоянието на пътната маркировка по улиците

...
</TD
>След като темата за състоянието на пътната маркировка по улиците
Коментари Харесай

Лошата съдба на знаците по пловдивските улици

След като тематиката за положението на пътната маркировка по улиците на Пловдив разбуни духовете сред жителите и Общината, Plovdiv24.bg инцидентно попадна на два пътни знака, които способстват към тезата за недоброто положение на сигнализацията в града. Единият се намира на бул. " Източен " тъкмо до магазин Лидл, а другият на ул. " Гладстон " срещу кино " Космос ".

Всички знаем, че положението на пътните знаци и маркировката са от изключително значение за безопасността на всички участници в придвижването - пешеходци, водачи, колоездачи. Да, не на всички места сигнализацията е в неприятно положение. Въпросът е доколко община Пловдив е добър собственик на пътя и може ли да поставя още повече старания?

От времето някои от знаците са изгнили, други са жертва на вандалска демонстрация.

На кръговото кръстовище на един от най-натоварените булеварди в Пловдив " Освобождение ", по този начин наречената отвесна маркировка е толкоз избеляла, че единствено формата на знака демонстрира какъв е той.

Ето тук може да си припомните публикацията ни преди няколко дни по отношение на маркировката, както и отговорът на Община Пловдив по тематиката.

Сигурни сме, че и на други места в града има сходни " полегнали " знаци, които  би трябвало да се сменят и които не дават отговор на нормативната уредба. Добре и планирането в администрацията да се направи по този начин, че да няма времеви период сред осъществяването на изтичащата и новата обществени поръчки, тъй като тук-там маркировка и знаци липсват, камо ли да устоят зимния сезон до пролетта.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР