След като през последните няколко месеца от Югозападния университет Неофит

...
</TD
>След като през последните няколко месеца от Югозападния университет Неофит
Коментари Харесай

Ректорът на ЮЗУ категоричен: Фалшиви дипломи и нелигитимни изпити няма

След като през последните няколко месеца от Югозападния университет " Неофит Рилски " - Благоевград отказваха да разясняват сигнала от някогашния учител доцент Стефан Дечев за корупционни практики във висшето образователно заведение и последвалите инспекции от Министерството на образованието и науката и Окръжна прокуратура - Благоевград, през днешния ден ректорът проф. Николай Марин даде конференция по тематиката, съобщи кореспондент на Blagoevgrad24.bg.

" Фалшиви дипломи няма. Нелигитимни изпити няма. Нарушения в компетентност " Право " няма, защото Министерството на образованието е издало холограмни стикери, т.е. проверило е цялата документи и е удостоверило, че тя е в сходство със законодателството ", сподели още проф. Марин.

Той посочи, че в качеството си на ректор не е получил отчет от МОН за осъществената инспекция в ЮЗУ в интервала 11-13 декември 2023 година. 

Ректорът разяснява, че като учител в ЮЗУ, историкът Стефан Дечев, чиито сигнал ревизират институциите, е имал проблем с администрирането на студентите в компетентност " История “.

" Този проблем бе основан от самият доцент Дечев, тъй като несвоевременното нанасяне на оценки е спънка за студентите ", разясни ректорът на благоевградския университет. 

Марин прибави, че Дечев не е нанасял в точния момент оценките след изпити в основната книга, т.е. не си е изпълнявал отговорностите като учител, само че пък е подал сигнал за нередности.

Проф. Марин сподели още, че с писмо е изискал от МОН удължение на инспекцията, като молбата му е почетена и инспекцията е удължена до 15 април.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР